понедельник, 26 марта 2018 г.

Австрія заявляє про "місії моста" і відмовляється висилати російських дипломатів

Австрія не висилатиме російських дипломатів, всупереч заяві Європейської ради у справі про отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки в британському Солсбері.. Про це до вечора 26 березня написав в Twitter канцлер Австрії Себастіан Курц.


"Ми підтримуємо чітку заяву Європейської ради і рішення відкликати главу делегації ЄС в РФ Москви. Але як нейтральна країна ми не будемо висилати дипломатів", - написав він.


Разом з тим Курц заявляє про намір Австрії будувати діалог з Москвою.


"Скоріше, ми хочемо бути будівельниками моста між Сходом і Заходом і тримати відкритими канали переговорів з Росією", - додав він.


Ö steht hinter d klaren Erklärung d Europäischen Rates ud Entscheidung, d #EU -Botschafter aus #Moskau zurückzurufen.Als neutrales Land werden wir aber keine Diplomaten ausweisen. Vielmehr wollen wir Brückenbauer zwischen Ost u West sein & Gesprächskanäle nach #Russland offenhalten.


- Sebastian Kurz (@sebastiankurz) 26 березня 2018 р


Станом на вечір 26 березня 21 країна вже оголосила про висилку російських дипломатів у зв'язку зі "справою Скрипаля" - 16 країн ЄС, а також США, Канада, Албанія, Норвегія та Україна.


Раніше Курц вже обіцяв бойкотувати дипломатичну ізоляцію Росії у справі отруєння в Солсбері. Він підкреслював, що Австрія солідарна з Великобританією і чітко засудила напад, але керівництво країни не готове до висилки російських дипломатів.


У Міністерстві закордонних справ Австрії створюють відділ у справах Росії, також буде призначений дипломат для налагодження контактів з РФ.

https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/avstrija-zajavljaje-pro-misiji-mosta-i-vidmovljaje-brjusselju-v-visilku-rosijskikh-diplomativ-2460302.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий