среда, 28 марта 2018 г.

А вот и ответка на высылку дипломатов: В РФ рухнул фондовый рынок. Кушайте … не обляпайтесь

Ще жодного разу в історії видворення російських дипломатів не було настільки масовим. Попередній рекорд – 105 чоловік – був поставлений в 1971 році, коли на піку холодної війни співробітників посольства СРСР в Лондоні звинуватили в розвіддіяльності і відправили на батьківщину.
Економіка Російської Федерації терпить масштабне падіння і проблеми через організованого видворення понад 100 дипломатів РФ з країн Заходу.

Російський фондовий ринок спікірував на торгах у понеділок, 26 березня, на тлі безпрецедентного в історії дипломатичного кроку: з країн Заходу будуть видворені 111 співробітників дипмісій РФ, пише Finanz.

За підсумками сесії індекс МосБіржі обвалився рекордно з травня минулого року (на 1,95%), а входять до нього компанії сумарно подешевшали на 193 мільярда рублів.

Індекс РТС, що відображає валютну ціну найбільших російських корпорацій, схуд на 4,2 млрд доларів за добу.

Зниження котирувань почалося з перших же хвилин сесії і різко прискорилося близько 16.00 мск, коли США, Канада, 14 країн Євросоюзу, а також Україна і Албанія оголосили про синхронну висилку російських дипломатів у відповідь на отруєння в Солсбері екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля, проти якого , за даними британських спецслужб, був застосований нервово-паралітичний газ російського виробництва. Гонку вниз очолили акції держбанків: папери ВТБ обвалилися на 4,3%. Сбербанк подешевшав на 2,67%, або 147 млрд рублів. На 2,63%, або 85 млрд рублів став дешевше “Газпром”. Акції “Роснафти” просіли на 2,05%, “Норнікеля” – на 2,25%.

http://www.narod.net.ua/a-vot-i-otvetka-na-vysylku-diplomatov-v-rf-ruxnul-fondovyj-rynok-kushajte-ne-oblyapajtes/

Комментариев нет:

Отправить комментарий