вторник, 27 марта 2018 г.

Видворення російських дипломатів не вплине на хід війни, – Пономарьов Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/03/27/vydvorennya_rosiyskyh_dyplomativ_ne_vplyne_na_hid_viyny__ponomarov_1293563

Видворення російських дипломатів низкою держав – такий собі замінник силової допомоги, яка мала б надаватись, згідно із положеннями НАТО. Адже Лондон вважає замах на Сергія Скрипаля військовою агресією проти своєї держави. Однак, більшість країн не хоче силової солідарності, тому й було обрано саме такий жест.

Про це в ефірі інформаційного проекту «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив депутат Держдуми Росії у2007-2016 роках Ілля Пономарьов.

Він вважає, що видворення російських дипломаті – «досить дивний крок», який важко пояснити офіційно.

«Держави не розривають дипвіднсини, однак, виявляється, завжди знали, що у них працювала російська агентура. То чому ж тоді вони не висилали цих дипломатів раніше? Якщо ж це суто символічний жест, тоді не зрозуміло, чому інші країни повинні підтримувати прохання Великої Британії, якщо там ці дипломати не робили нічого поганого?», – зазначив Пономарьов.

Та? на його думку, насправді Велика Британія, користуючись «НАТОвськими каналами» розробляла сценарій задіяння статті про військову взаємодопомогу. Адже у Лондоні не безпідставно вважають отруєння Скрипаля актом військової агресії.

«На території Великої Британії було застосовано бойову отруйну речовину, постраждали англійські громадяни. Тому це такий собі казус беллі – причина для воєнної відповіді. Однак, оскільки більшість європейський держав не хочуть силової солідарності, тому знайшли відповідний замінник, яким і став такий дипломатичний жест», – вважає колишній депутат.

Водночас Пономарьов зауважив: швидше за все, відповідь Росії на видворення дипломатів буде «симетричною». Ймовірно, Кремль вишле з Москви дипломатів тих країни, які підтримали Велику Британію. Однак, навряд чи це призведе до якихось військових загострень на Донбасі чи у Криму.

«Напередодні Чемпіонату світу з футболу Росії це не вигідно. Замах став доречним перед виборами, адже завданням Путіна була така собі мобілізація в умовах зовнішньої загрози. Тому він вирішив питання із явкою. Подальша ж конфронтація йому не потрібна», – переконаний Пономарьов.

Тому експерт вважає, що Росія діятиме щодо України «політичними методами», зокрема, й розпочинаючи передвиборчу кампанію.

«Що ж стосується стосунків між РФ та іншими державами, то, мені здається, політика Кремля тут буде «розділяй і владарюй». Вони намагатимуться вбивати клин між США та Європою чи державами НАТО. Тобто, провокуватимуть усі можливі розколи у різноманітних союзах», – підкреслив Ілля Пономарьов.

Як повідомлялося, Україна на знак солідарності з британськими партнерами і трансатлантичними союзниками і в координації з країнами Європейського Союзу висилає 13 російських дипломатів, про що заявив президент України Петро Порошенко. Також МЗС України заявило, що вислані дипломати працюють на спецслужби РФ. У свою чергу у Кремлі повідомили, що Росія буде виходити з принципу взаємності, розглядаючи кожен випадок висилки російських дипломатів, а офіційний представник Міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова навіть влаштувала істерику, назвавши те, що відбувається, провокацією Великобританії.
https://zik.ua/news/2018/03/27/vydvorennya_rosiyskyh_dyplomativ_ne_vplyne_na_hid_viyny__ponomarov_1293563

https://zik.ua/news/2018/03/27/vydvorennya_rosiyskyh_dyplomativ_ne_vplyne_na_hid_viyny__ponomarov_1293563

Комментариев нет:

Отправить комментарий