четверг, 25 октября 2018 г.

Скандал на переговорах із РФ поставив під сумнів легальний вилов риби в Азовському морі

Перемови російської та української делегації щодо визначення обсягу дозволеного вилову риби в акваторії Азовського моря завершились скандалом. Рефат Чубаров заявив, що представники РФ керують захопленим у Криму українським інститутом, і він має беззаперечні докази, що члени делегації незаконно перетинали кордон із Кримом, що суперечить українському законодавству, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.


Це заміський готель під Києвом. Перемови тривали у вівторок, мали б тривати ще й у середу та четвер. Але зали, де мали б працювати делегації, порожні. Тут лишились російські прапори, блокноти, папки та таблички з іменами учасників. Скандал розгорівся здебільшого навколо персони Ігоря Рульова – керівника Азовсько-Чорноморського територіального управління Росриболовства. Повідомити про порушення ним українського законодавства приїхав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. "Шановні члени української делегації, я вам повідомляю, що ви ведете переговори з людиною, котра є злочинцем з точки зору законів України", - наголосив він.

Підтведженням слів Чубарова є новина, датована 26 червня 2017 року. Сторінка Федерального агенства з риболовства, Севастополь: Ігор Рульов зустрічається з рибалками Кримського півострова. "Він укріплював російську окупаційну владу в Криму – це є на їхніх офіційних сайтах. Згідно законів, він взагалі не мав права бути пропущеним через український кордон", - наголосив Чубаров. До того ж, фактично ці люди нині керують  у Криму захопленим інститутом рибного господарства та океанографії.

На переговори викликали поліцію, роботу комісії було зупинено. Російська делегація зачинилася в одній із переговорних кімнат, а далі всі разом покинули територію готелю. Куди рушають і чи їдуть зараз з України – Рульов не зізнається. Незаконний перетин кордону він категорично заперечує. "Нічиє законодавство я, переконаний, не порушував", - каже він і запевняє, що так само чисті перед законом і члени його делегації.

Прикордонники пояснюють, що з кожним із членів делегації при перетині кордону проводили співбесіди – жоден із них не підтвердив перебування у Криму, а доказів супроти цих людей у службі не було. Якби вони були наявні, росіян просто не впустили б до України – кажуть у ДСНС. Що буде далі – не знають підприємці. Українсько -російська комісія засідає раз на рік, і саме тут  вирішується дозволений обсяг для вилову риби, а далі на основі рішень розподіляються квоти між державами. "Якщо він підписаний не буде, наслідки будуть просто катастрофічні", - припускають вони.

Попередній договір діятиме до 1 січня. Якщо доти сторони не знайдуть виходу, підприємці можуть збанкрутіти, бо рибалки Запорізької області та околиць Маріуполя можуть лишитися без роботи та можливості вийти в море через те, що вважатиметься порушниками. Члени української делегації відбули до МЗС для консультацій і формування офіційної позиції щодо ситуації, котра склалася. Територію України російська делегація поки що не покинула.

https://tsn.ua/politika/skandal-na-peregovorah-iz-rf-postaviv-pid-sumniv-legalniy-vilov-ribi-v-azovskomu-mori-1238712.html


Комментариев нет:

Отправить комментарий