суббота, 27 октября 2018 г.

Фігурантка «газової справи» Мусієнко хоче піти на угоду зі слідством. Зараз вона під домашнім арештом

Підозрювана у «газовій справі» Ірина Мусієнко та її адвокат заявили про те, що вона готова піти на угоду зі слідством. Про це повідомляє «Судовий репортер».


Захист підкреслив, що жінка повністю визнала свою провину, вже дає викривальні свідчення і готова укласти угоду про визнання провини. Адвокат заявив, що його клієнтка не збирається ховатися і поки та була в Чорногорії 8 місяців фактично її позбавили волі. Після закінчення свого арешту Мусієнко нікуди не втекла, хоча могла. Також сторона захисту просить суд врахувати стан здоров'я жінки, необхідність лікування, працевлаштування та надання допомоги своїй розведеною дочки у вихованні малолітньої дитини.


Суд врахував прохання і призначив підозрюваної у «газовій справі» домашній арешт з 22:00 до 6:00 на добу. Але прокуратура вимагає, щоб ввели цілодобовий запобіжний захід.


18 жовтня Чорногорія видала Україні Ірину Мусієнко. Вона разыскивалась за фіктивне підприємництво і легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом, на загальну суму понад 1,6 млрд грн. Жінку підозрюють в участі у так званій «газовій схемі Онищенко».


За версією слідства, нардеп Олександр Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої з січня 2013 року по червень 2016 року заволоділи понад 1,6 млрд грн від реалізації газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування». З-за цього «Укргазвидобування» зазнала понад 740 млн грн збитків.


Правоохоронці вважають, що в цій злочинній організації було 29 осіб. Їм всім повідомили про підозру, обвинувальні акти проти 14 осіб вже передані до суду, а вісім уклали угоду зі слідством. У розшук оголошували сім осіб. В ході розслідування заарештували €6 млн, 1 літак, 1 офіс злочинної організації, 10 квартир, 9 будинків, 10 земельних ділянок, 11 автомобілів, 39 банківських рахунків на загальну суму 315 млн грн.

https://thebabel.com.ua/articles/21041-figurantka-gazovoji-spravi-musiyenko-hoche-piti-na-ugodu-zi-slidstvom-zaraz-vona-pid-domashnim-areshtom

Комментариев нет:

Отправить комментарий