четверг, 18 октября 2018 г.

Мюллер ухвалив ключове рішення у розслідуванні про втручання Росії у вибори США - ЗМІ

Після проміжних виборів до Конгресу в листопаді комісія Мюллера має намір надати основні висновки за своїм розслідування. Як повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на два джерела, все буде залежати від того, чи знайде спецпрокурор додаткові дані, які свідчать про порушення закону.


За словами одного зі співрозмовників агентства, питання буде в тому, чи зуміє комісія знайти докази по двом епізодам. Один з них стосується причетності Росії до виборів 2016 року. Крім того, учасники розслідування повинні з'ясувати, чи порушував діючий президент американське законодавство.


Джерела Bloomberg стверджують, що комісія Мюллера необов'язково представить результати розслідування громадськості. Згідно із законом спецпрокурор може повідомити про них лише своєму безпосередньому керівнику, заступнику Генерального прокурора Роду Розенштейн.


Bloomberg зазначає, що розслідування саме по собі може тривати і після листопадових виборів, проте в разі звільнення після них генпрокурора Джеффа Сешнс - про який говорив Трамп - у відставку відправиться і Розенштейн. В цьому випадку Мюллер може також позбутися своєї посади.


За даними агентства, Розенштейн вже зажадав від Мюллера результатів. При цьому поки немає ніяких даних, що конкретно спецпрокурор підготував в своїй доповіді.


Bloomberg вказує, що американська прокуратура спробує не оголошувати будь-яку інформацію, яка може вплинути на результати виборів в Конгрес.


Комісія Мюллера, яка розслідує можливе втручання іноземної держави в президентські вибори в США, працює протягом останніх півтора років. За цей час вона встигла звинуватити “Агентство інтернет досліджень” в тому, що пов'язані з ним росіяни писали в соцмережах повідомлення, які могли вплинути на внутрішню політику США. Були допитані десятки свідків, в числі яких колишні члени виборчого штабу Трампа.


Сам американський президент весь час розслідування називав його “полюванням на відьом” і всіляко заперечував звинувачення в свою адресу.


Володимир Путін також неодноразово вказував, що Росія жодним чином не втручалася в американські вибори.


Раніше "Прямий" повідомляв, що спецпрокурор США Роберт Мюллер заявив, що екс-голова виборчої кампанії Дональда Трампа та колишній радник президента Віктора Януковича Пол Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів, працюючи політичним консультантом в Україні.


Також слідкуйте за "Прямим" у FacebookTwitter Telegram


https://prm.ua/myuller-uhvaliv-klyuchove-rishennya-u-rozsliduvanni-pro-vtruchannya-rosiyi-u-vibori-ssha-zmi/


Комментариев нет:

Отправить комментарий