пятница, 26 октября 2018 г.

Розіслані в США вибухові пристрої зібрали за інструкціями з інтернету - ЗМІ

Вибухові пристрої, розіслані політикам-демократам США та критикам президента Дональда Трампа, були, на думку слідства, зібрані за інструкціями з інтернету.


Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело.


Зазначається, що такі інструкції поширюються на ісламістських сайтах та пропагандистських ресурсах, які поширюють "Ісламська держава" та "Аль-Каїда".


Інше джерело повідомило, що деякі з пакетів із вибуховими пристроями пройшли через поштовий центр у Флориді.


"Ці пакети мали зворотну адресу офісу у Флориді Дебори "Деббі" Вассерман Шульц, яка раніше очолювала Національний комітет Демократичної партії", - пише Reuters.


У четвер в США виявили підозрілий пакет, надісланий на ім'я режисера Роберта де Ніро. Через деякий час стало відомо, що подібний пакет надіслали й колишньому віце-президенту Джо Байдену в штат Делавер.


Пакети, в яких виявили вибухові пристрої напередодні, були адресовані, зокрема, колишньому президенту США Бараку Обамі та екс-голові Державного департаменту Гілларі Клінтон. Один вибуховий пристрій був надісланий в "Тайм-Ворнер-Центр" в Нью-Йорку, де розташована редакція CNN. Трамп неодноразово критикував роботу CNN, називавши ЗМІ генератором фейкових новин.


Жодна із бомб критикам Трампа не вибухнула. У своєму виступі в Білому домі Трамп пообіцяв "агресивне розслідування" справи. Підозрювані наразі не встановлені.


Інцидент відбувся за два тижні до проведення проміжних виборів до Конгресу 6 листопада.

https://www.pravda.com.ua/news/2018/10/26/7196296/

Комментариев нет:

Отправить комментарий