среда, 30 ноября 2016 г.

Полтавські підприємці відмовляються платити за декомунізацію

Олександр Мамай: “Держава як ініціатор проведення декомунізації зобов’язана взяти на себе всі витрати, пов’язані з перейменуванням вулиць і міст.” – © УНІАН

На сьогоднішній сесії Полтавської міськради депутати прийняли звернення до Верховної Ради України з вимогою не перекладати на підприємців і простих громадян витрати, пов’язані з декомунізацією.

У зверненні йдеться про те, що в обласному центрі з невдоволенням сприйнята необхідність сплати за перереєстрацію документів в органах державної реєстраційної служби через зміну адреси проживання після перейменування за планом декомунізації вулиць міста.

Зокрема, незадоволені представники малого і середнього бізнесу, яких змусили в обов’язковому порядку перереєструвати всі статутні документи.
Плата за перереєстрацію для середнього та малого бізнесу, яка становить кілька сотень гривень, це додаткове навантаження для підприємців в складних фінансових умовах, говорили на сесії. Крім того, підприємці змушені годинами простоювати в черзі до державного реєстратора, а перед тим витрачати час на збір і переоформлення всіляких документів.
Мер Полтави Олександр Мамай у своєму коментарі зазначив, що він особисто вважає, що «держава як ініціатор проведення декомунізації зобов’язана взяти на себе всі витрати, пов’язані з перейменуванням вулиць і міст. Полтавські підприємці сьогодні змушені не тільки витрачати багато часу на переоформлення статутних документів у зв’язку зі зміною адреси своїх підприємств, але і нести додаткові фінансові витрати. Це подобається не всім ».

http://pl-ukr.net/blog/poltavski-pidpriyemci-vidmovlyayutsya-platiti-za-dekomunizaciyu.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий