суббота, 11 марта 2017 г.

ГШ ЗСУ

Російські представники в ОБСЄ погрожували українським верифікаторам під час Щорічної наради держав-учасниць ОБСЄ у Відні

Результати роботи міжнародної верифікаційної групи за участі українських офіцерів у визначеному районі Російської Федерації у січні поточного року були оприлюднені у Відні в рамках 27-й Щорічної наради з оцінки виконання військово-політичних зобов’язань в рамках ОБСЄ.
Під час згаданого заходу, який відбувся 28 лютого - 1 березня поточного року,  держави-учасниці ОБСЄ звітували та підводили підсумки щодо виконання своїх зобов’язань у 2016 році в рамках Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки (далі – ВД-2011)
За інформацією українських учасників заходу, результати проведеної в січні інспекції на території РФ викликали «емоційну оцінку» з боку російської делегації.
«Озвучені результати інспекції у Російській Федерації, а також інформація щодо присутності та незаконної діяльності її збройних сил на сході України, підтримки незаконних збройних формувань на території Донбасу викликали бурхливі дискусії серед держав-учасниць, що призвело до емоційних заяв представників російської делегації, включаючи погрози щодо “підготовки сюрпризів українським верифікаторам», - повідомляє Управління верифікації Генерального штабу Збройних Сил України за підсумками візиту української делегації до Відня.
За інформацією українських верифікаторів, російська сторона здійснила чергову спробу звинуватити Україну у порушенні міжнародних зобов’язань відповідно до положень ВД-2011 під приводом «незвичайної військової діяльності» на сході країни. Делегація України аргументовано спростувала такі звинувачення, посилаючись на передані Україною у визначені терміни офіційні документи, які були розповсюджені серед усіх держав-учасниць та надані Центру з попередження конфліктів ОБСЄ.
Для того, щоб нівелювати подібні російські звинувачення на адресу України, держави-учасниці ОБСЄ (США, Канада, Данія, Норвегія та Угорщина у складі представників держав Вишеградської четвірки) поінформували про готовність проведення протягом 2017 року на території України, у тому числі у зоні АТО, до десяти понадквотних інспекцій за ВД-2011.
Метою зазначених заходів є моніторинг військово-політичної обстановки, збір фактів щодо присутності особового складу, ОВТ, підрозділів та частин збройних сил Російської Федерації на тимчасово неконтрольованій території України, ознайомлення з діяльністю Збройних Сил України та інших законних військових формувань.
Крім того, заручившись підтримкою провідних держав-учасниць ОБСЄ, Україна закликала РФ організувати проведення подібних заходів на російській території у прикордонних з Україною районах з метою усунення занепокоєння щодо її військової діяльності та створення нових об’єднань, з’єднань, формувань та частин поблизу з державним кордоном України.
Обговорення, які відбулися у Відні в рамках 27-ї Щорічної наради, підтвердили незмінну підтримку її учасниками  зусиль України у відстоюванні власного суверенітету та територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів. Делегації держав-учасниць висловили готовність використати всі наявні механізми ОБСЄ для протидії агресії Російської Федерації та подолання кризи в України та навколо неї.

Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=753647184804541&substory_index=0&id=453559011480028

Комментариев нет:

Отправить комментарий