пятница, 10 марта 2017 г.

В Росії просувають новий фейк про Україну

Підконтрольний Кремлю телевізійник канал «Россия-1» поширив в своєму ефірі чергову фейкову новину, яку підхопила низка інших ЗМІ Росії, повідомляє replyua.net з посиланням на Радіо Свобода.

В середу, 8 березня, на «Россия-1» вийшов в ефір сюжет, в якому розповідається, що начебто 8 березня в українські столиці пройшов марш «захисту прав ЛГБТ-меншин та права на гомосексуальне кохання за участі місцевих повій». Натомість у Києві відбувся феміністичний марш з закликами щодо дотримання прав жінок. Також російський канал повідомив, що глава Української держави Петро Порошенко звернувся з привітальним словом лише до «жінок у військовій формі». Кремлівський мовник вирізав частину відеопривітання Порошенка, в якій він зазначав, що «завдяки українським жінкам, які служать у Збройних силах, можна досягти перемоги над країною-агресором». Насправді ж глава держави згадав в привітанні і жінок інших професій та фаху: освітян, медиків, митців, науковців. 

Нагадаємо, 8 березня Петро Порошенко мав зустріч з жіноцтвом, яке задіяне в волонтерській діяльності, військовій службі, культурній, медичній, освітній та науковій сферах. Порошенко відмітив присутніх державними нагородами та відзнаками. 

http://replyua.net/putin/58098-v-rosyi-prosuvayut-noviy-feyk-pro-ukrayinu.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий