суббота, 23 декабря 2017 г.

США погодилися надати "Джавеліни" Україні - Associated Press

Адміністрація Трампа затвердила план надання Україні смертоносної зброї.

Про це заявили американські чиновники, - пише Associated Press.

Цей план спрямований на зміцнення колишніх радянських республік, оскільки вони борються проти сепаратистів, яких підтримує РФ.

Згідно з повідомленням, нове озброєння включає американські протитанкові ракети "Джавелін", яких Україна давно прагнула, щоб посилити захист проти танків, які прокотилися через Східну Україну під час бойових дій, які забрали життя 10 тисяч осіб із 2014 року.  

Раніше США надавали Україні обладнання, американські військові проводили тренінги. Також Америка дозволила приватним компаніям продавати стрілецьку зброю, наприклад, гвинтівки.

Зауважимо, що офіційні особи, які описують план, не мали повноважень обговорювати це публічно та вимагали анонімності.

Цей крок може призвести до загострення напруженості між Сполученими Штатами та Росією.

Президент США Дональд Трамп розглядав цей план через деякий час після того, як Державний департамент і Пентагон підписали його раніше. Президент Барак Обама також розглянув питання про передачу Україні смертельної зброї, але не зробив цього.

Державний департамент, який відповідає за контроль за іноземними військовими продажами, не підтвердив, що протитанкові ракети або інша смертоносна зброя буде відправлена в Україну. Проте в заяві прес-секретар Державного департаменту Хейтер Науерт заявила, що США вирішили надати "розширені оборонні можливості", щоб допомогти Україні відстоювати свій суверенітет і "стримувати подальшу агресію".

"Україна є суверенною країною і має право захищати себе", - сказав Науерт.

Рада національної безпеки Білого дому відмовилася коментувати інформацію про надання "Джавелінів".

Незважаючи на те, що портативні протитанкові ракети "Джавелін" можуть вбити, прихильники їх надання Україні давно стверджували, що вони вважаються "оборонними", тому що українці використовуватимуть їх для захисту своєї території та стримування росіян, а не нападу на іноземну країну або захоплення нових територій. Відправка смертельної зброї в Україну також створює тривожну можливість того, що американська зброя може вбити російських солдатів, а така ситуація, може привести до наближення двох ядерних збройних держав до прямого протистояння.

Сполучені Штати під керівництвом Обами також наклали санкції проти Росії через вторгнення в Україну та анексію Криму. Адміністрація Трампа наполягає на тому, що ці санкції будуть, поки Москва не відмовиться від Криму.

https://tsn.ua/svit/ssha-pogodilisya-nadati-dzhevelini-ukrayini-associated-press-1070650.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий