вторник, 27 февраля 2018 г.

Аналітик зі США: Росія впливатиме на вибори в Україні через “темні гроші”


ПОЛІТИКА

Аналітик зі США: Росія впливатиме на вибори в Україні через “темні гроші”

Сьогодні о 15:53Народна Правда

На думку заступника директора американського аналітичного “Центру американського прогресу” Діани Пилипенко, деякі російські компанії використовували Україну як майданчик з маніпулювання громадською думкою. Подібне може повторитися під час майбутніх виборів.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Українську службу “Голосу Америки“.

На думку експерта, найкращим захистом від подібного впливу може стати режим цілковитої прозорості. Україні може стати в нагоді досвід США з обмеження впливу “темних грошей” у політичній площині.

Здебільшого пожертви та внески до політичних кампаній та організацій передбачають відкриту інформацію щодо донорів. У випадку, коли ця інформація закрита, йдеться про так звані “темні гроші”, які є причиною конфліктів інтересів, та посилення корупції.

Для виявлення таких коштів, експерт пропонує звертати увагу на прозорість корпорацій, які фінансують політичні кампанії.

Поширеною схемою є надходження до політичної організації грошей від компаній-оболонок, чи анонімних ТОВ. Політична організація у свою чергу, вкладає їх у політичну рекламу під час виборів, або підтримку кандидата.

Нагадаємо, національна розвідка США стверджує, що РФ у 2018 році планує посилити тиск на країни-сусіди: Білорусь та Грузію. 13 лютого доповідь про глобальні загрози директора структури Дена Коутса була представлена Сенату США. Американська розвідка наголошує, що президент Білорусі Олександр Лукашенко у 2018 році співпрацюватиме з Росією у сфері безпеки. Глава Кремля використовуватиме Мінськ у якості буферу між РФ та НАТО, намагаючись зіпсувати покращення відносин між білорусами та Заходом.

Нагадаємо також, Британський полковник Глен Грант заявив, що Міністерство оборони РФ відкрито говорить у ЗМІ про переозброєння армії новими танками та завершення навчання. Він вважає, що Росія використовує бойовиків на Сході України з метою виграшу часу, який необхідний для підготовки до нової війни. Військовий експерт зазначає, що РФ буде наступати на Донбасі за будь-яких обставин, але для цього їй треба підготуватися. А Україна в цей час не повинна зволікати. Кремль має плани розпочати нову війну проти України не раніше, ніж через 3 роки, вважає полковник.


https://narodna-pravda.ua/2018/02/27/analityk-zi-ssha-rosiya-vplyvatyme-na-vybory-v-ukrayini-cherez-temni-groshi/

Комментариев нет:

Отправить комментарий