воскресенье, 25 февраля 2018 г.

Лещенко про позов Іванющенка: причепились до терміну «смотрящий»


ПОЛІТИКА

Лещенко про позов Іванющенка: причепились до терміну «смотрящий»

Вчора 24 лютого о 21:46Zik

Захист Іванющенка вирішив, що слово «смотрящий» є тюремним жаргоном. Тому, оскільки він жодного дня так і не встиг посидіти у в’язниці, бо втік з України, не може бути таким. Тому перед Іванющенком тепер ще й треба вибачатись.

Про це в ефірі програми FACE 2 FACE з Тетяною Даниленко (щоп’ятниці на щосуботи на телеканалі ZIK) говорив народний депутат України Сергій Лещенко.

«Я б не сказав, що я дуже часто програю суди. Наприклад, позов Іванющенка у першій інстанції я виграв. Але потім включилися усі корупційні канали і він не просто в апеляції скасував рішення про мою перемогу, а суддя навіть винесла нове рішення про те, що я начебто маю тепер перед ним вибачитися за те, що слово «смотрящий», який я вжив щодо нього, виявляється є тюремним жаргоном», – сказав Лещенко.

Він вважає, що і слово «пєтух» теж може бути словом тюремного жаргону, але воно має і інше значення. Тому виглядає на те, що усі слова, які вживаються у в’язниці у іншому значенні, тепер треба пов’язувати з тюремним побутом.

«Слово «смотрящий», це звичайне слово, яке ми теж використовуємо. Але захист Іванющенка для того, щоб скасувати рішення по першій інстанції, яке було ухвалене на мою користь. Вирішив, що це слово вживається лише у тюремному жаргоні. Відповідно, оскільки Іванющенко жодного дня так і не встиг посидіти у в’язниці, бо він втік з України, то він і «смотрящим» не може бути. Тому я маю тепер перед ним вибачатися. Це ж просто абсурд», – розповів гість.

За його словами, щоб якось виправдати Іванющенка, було вигадано такий хід.

«Смотрящий» – це людина, яка повинна спостерігати за державними підприємствами в інтересах корупційних кланів і відповідно, забирати собі з цього частину грошей, тобто корупційну маржу. Тому у суді не розглядати в контексті роль Іванющенка у справі, а говорили про слово «смотрящий», що начебто воно є тюремним жаргоном. Але Іванющенко не сидів, тому він не може бути таким. Так само у нас були і заяви з боку інших діячів вже чинної влади, що вони теж не є «смотрящими», тому що теж не відбували тюремний строк, але сподіваюсь, що ще колись це станеться», – іронічно сказав Лещенко.


Лещенко про позов Іванющенка: причепились до терміну «смотрящий»


https://zik.ua/news/2018/02/24/leshchenko_pro_pozov_ivanyushchenka_prychepylys_do_terminu_smotryashchyy_1273245

Комментариев нет:

Отправить комментарий