понедельник, 26 февраля 2018 г.

Окупація Криму: Ребека Гармс назвала одну з головних помилок Заходу

Про це вона сказала під час виступу на міжнародному форумі у Києві на тему «Окупований півострів: 4 роки опору», повідомляє кореспондент Укрінформу.


«Хочу донести думку більшості членів Європарламенту, що всі розмови про зняття санкцій з Росії є неправильним. Санкції, які ми ухвалили, через питання Криму і Донбасу мають залишитися, поки Путін не виведе свої війська з території України... Для мене це момент висловити свою незгоду з Міністерством закордонних справ Німеччини, що каже про зняття чи полегшення санкцій, навіть не говорить про те, чи ці санкції стосуються питання Криму чи Донбасу», - сказала Гармс.


Вона додала, що одна з головних помилок Заходу полягала в тому, що з першого дня окупації у західних ЗМІ не засуджувалася політика окупації.


«Історія про маленьких зелених чоловічків, що раптом з'явились на території Кримського півострову, цей фейк був знову і знову «пережований». Це стало початком інших помилок у висвітленні цієї проблеми у світі і Україні. Сьогодні зрозуміло, що маємо справу з вторгненням і окупацією», - сказала вона.


Гармс наголосила, що важливо для світу слідкувати за новинами, які висвітлюються громадськими активістами і журналістами в Криму та Україні.


«Вільні ЗМІ у Криму неможливі, тому надзвичайно важливий процес самоорганізації журналістів. Надзвичайно важливо цих людей підтримувати, поширювати новини, бо вони багато чим ризикують, коли створюють ці новини», - сказала вона.


Гармс зауважила, що вона немає чіткого рецепту, як завершити окупацію РФ, але це не має бути військовий шлях. 

https://www.ukrinform.ua/rubric-crimea/2410666-okupacia-krimu-rebeka-garms-nazvala-odnu-z-golovnih-pomilok-zahodu.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий