понедельник, 26 февраля 2018 г.

Більшість членів Європарламенту проти послаблення антиросійських санкцій — Хармс

Послаблювати санкції проти Росії не можна, впевнена співголова фракції зелених «Європейський вільний альянс» європейського парламенту Ребекка Хармс.


Про це вона сказала на міжнародному форумі «Захоплений півострів: чотири роки опору» 26 лютого, передає «Інтерфакс-Україна».


«Я б хотіла донести вам від імені більшості членів Європарламенту, що всі розмови про зняття, послаблення санкцій щодо Росії, це, з нашої точки зору, неправильно. Ті санкції, які ми продовжили по Криму і Донбасу повинні і далі працювати, поки Путін не виведе свої війська з території України, і поки Путін не відмовиться від своєї стратегії викривлення процесу демократичних змін в Україні», — сказала вона.


Водночас вона назвала «дуже ризикованою тенденцією» той факт, що «багато людей на заході подумують про те, щоб визнати легальний статус окупації Криму Російською Федерацією».


Хармс зазначила, що у неї немає рецепту, як завершити окупацію півострова, тому що немає військового шляхи вирішення проблеми.


«Реальний шанс, який у нас є, це зробити Україну справді демократичною державою. І тут ми на правильному шляху», — додала євродепутатка.


26 лютого у Києві проходить IV Міжнародний форум «Захоплений півострів: чотири роки опору». Раніше перша заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова повідомила, що серед питань форуму — сьогоднішня ситуація в Криму і що Україна повинна зробити для звільнення політв'язнів Кремля.


Джапарова висловила сподівання, що такі заходи допоможуть створити дієву платформу на рівні керівників держав — друзів України для деокупації кримського півострова.


Одним з основних заходів, присвячених початку опору російської окупації Криму, стане мітинг на майдані Незалежності в Києві 26 лютого, який організовує Меджліс кримськотатарського народу і громадські та правозахисні організації.


Заходи на підтримку деокупації півострова відбудуться і в регіонах, що сусідять із Кримом, — у Мелітополі (Запорізька область) і в Генічеському районі (Херсонська область).


26 лютого 2014 року в Сімферополі відбувся багатотисячний мітинг кримських татар та проукраїнських активістів на підтримку територіальної цілісності України. На противагу цьому мітингу поплічник російських окупантів Сергій Аксьонов організував мітинг «Русского єдінства». Того дня внаслідок сутичок двоє людей загинули та декілька десятків дістали поранення і зазнали травмп.


Після анексії Криму, слідчий комітет Росії порушив за цим фактом кримінальну справу (так звана «справа 26 лютого») і почав політичне переслідування Ахтема Чийгоза, Мустафи Дегерменджі, Алі Асанова та інших кримськотатарських активістів

http://hromadske.ua/posts/bilshist-chleniv-yevroparlamentu-proty-poslablennia-antyrosiiskykh-sanktsii-kharms

Комментариев нет:

Отправить комментарий