воскресенье, 27 января 2019 г.

Дайджест

Чесно про новини:
Головні новини неділі, 27 січня 2019 року. Їх сьогодні небагато, тому напишу про одну головну тему.

🇺🇦 На війні з Росією – офіційно без втрат. День минув спокійно.

💼 Нещодавно у ЗМІ з’явилися повідомлення, що кількість виборців порівняно з 2014 роком зросла на 1,4 мільйони. Зрозуміло, що реальна кількість виборців за п‘ять років мала навпаки зменшитися - тому новина викликала занепокоєння.
Сьогодні Держреєстр ці дані спростував.

Кількість людей, які будуть внесені у списки виборців на виборах президента 31 березня 2019 року, не дуже відрізнятиметься від кількості виборців у списках позачергових виборів президента навесні 2014 року, заявили сьогодні чиновники.

Щоправда, є неофіційна інформація, що ще у спадок від Януковича Держреєстр виборців отримав багато «мертвих душ», які дозволяють владі фальсифікувати від 8-10% голосів та більше (звідси мегарезультат Порошенка на виборах-2014 та ордени і почесті главі ЦВК Охендовському).

Наразі, якщо кількість виборців лишається незмінною ще 5 років, то це означає, що мертвих душ там акумулювали ще більше, і фальсифікують вже більше 10% точно. Для цього багато років й не проводиться перепис населення - бо виявиться, що існують десятки чи сотні тисяч пенсіонерів, які давно померли, але продовжують голосувати і отримувати пенсію (ще один бік колосального державного злочину).

Тому провладного кандидата в другий тур протягнуть однозначно.

Але з цим треба щось робити.
Необхідно реалізувати громадську ініціативу з перевірки списків виборців, але для цього потрібні значні людські ресурси та розумна команда ініціативної групи.
Я сподіваюся, що цією темою зараз зацікавляться штаби ключових кандидатів, які конкурують з Порошенком, і справа рушить з місця. Вже чула про те, що тему розробляє Гриценко.
У Зеленського ж створюють систему електронного обліку дільничних протоколів (фото протоколів робиться прямо на дільниці волонтерами і завантажується на сайт), це теж те, про що я мріяла вже давно, але не мала ресурсів для втілення.

Давайте будемо тримати цю тему хоча б під моніторингом.

❤️ Бажаю всім гарного недільного вечора!

Комментариев нет:

Отправить комментарий