вторник, 29 января 2019 г.

Тренд Нардеп категорично відкидає поступки на користь Росії щодо Донбасу

Український парламент підтримає пропозицію представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка тільки у тому випадку, якщо вона не загрожуватиме територіальній цілісність держави.


Про це зауважив народний депутат України Вадим Івченко у ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.


Депутат вважає, що Мінські домовленості свою місію вже виконали, і зараз лише частково працюють на користь України. Відтак, цього недостатньо для стабільності, миру і відновлення територіальної цілісності країни.


«Ми не відкидаємо Мінські домовленості, але пропонуємо розширити цей Нормандський формат за рахунок ядерних країни –США, Великобританії та Китаю. Тобто, задіяти ще і Будапештський меморандум, який давав Україні гарантію щодо територіальної цілісності – і це буде збільшений дипломатичний тиск на агресора. До того ж, саме оновлений Будапештський формат стане новим поштовхом у вирішенні питання щодо Криму», – підкреслив Вадим Івченко.


Щодо пропозиції представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, додає політик, то такий документ український парламент ратифікує тільки у тому випадку, якщо він не позіхатиме на територіальну цілісність держави.


«Ми не дозволимо ратифікувати жодні угоди, які будуть вигідні агресору. Утім Росія, своєю чергою, так само не ратифікує те, що захищатиме національні інтереси України. Це означає, що хтось має піти на поступки, але з боку України цього точно не буде», – запевнив Вадим Івченко.


Нагадаємо, спеціальний представник діючого голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартін Сайдік запропонував новий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Новий концепт, який повинен замінити Мінські домовленості, мають ще затвердити країни «Нормандської четвірки» – Україна, РФ, Франція та Німеччина. Окрім спільної місії ООН та ОБСЄ (з військовим та поліцейськими компонентами і міжнародною адміністрацією на ОРДЛО), новий план також передбачає організоване Євросоюзом агентство з відбудови Донбасу.

https://zik.ua/news/2019/01/28/nardep_kategorychno_vidkydaie_postupky_na_koryst_rosii_shchodo_donbasu_1497785

Комментариев нет:

Отправить комментарий