вторник, 25 июня 2019 г.

Верховний суд Австрії дозволив екстрадувати українського олігарха Фірташа до США

Верховний суд Австрії дозволив екстрадувати українського бізнесмена Дмитра Фірташа до Сполучених Штатів Америки. Відповідне рішення служителі Феміди ухвалили сьогодні на засіданні у Відні, передає "5 канал".
Таким чином суд не задовольнив апеляцію адвокатів бізнесмена, яку вони подали ще в 2017 році. Відтепер заключне рішення – за міністром юстиції Австрії. Під час розгляду справи, правозахисники наполягали на політичній мотивації справи, що є підставою для відмови в екстрадиції. Окрім того, адвокати стверджували, що протягом 8 років у Чикаго нібито велося таємне розслідування без участі підозрюваного.
Водночас, прокуратура з цим не погоджувалася, зазначивши, що аргументів для такої заяви недостатньо. Окрім того, наполягають правники, існує нібито переписка між ФБР, Мінюстом та Держдепом США про плани затримання Фірташа, що також свідчить про політичне підґрунтя справи. Сам Фірташ у суді від останнього слова відмовився та рішення поки що не прокоментував.
Нагадаємо, українського бізнесмена та олігарха Дмитра Фірташа затримали у Відні у березні 2014 року за запитом США. Однак згодом відпустили під заставу у 125 млн євро. ФБР звинувачує громадянина України в тому, що він давав індійським чиновникам хабарі за дозвіл на розробку титанового родовища. Вимагає його екстрадиції й Іспанія. Тамтешня антикорупційна прокуратура підозрює Фірташа у відмиванні великих

 https://uazmi.org/news/post/fMsr0SPB8mL7SiqVLEW3wE

Комментариев нет:

Отправить комментарий