четверг, 27 июня 2019 г.

На тлі палких скандалів довкола Facebook з новою силою популярність почав набирати Telegram. Про особливості соцмережі та цікаві канали, на які варто підписатися – читайте у статті.

Чим особливий Telegram

Головною особливістю месенджера, за версією його творця Павла Дурова, є швидкість, конфіденційність та високий рівень захищеності користувачів. Зокрема, Telegram використовує надійну систему шифрування, яка недоступна для стороннього прочитання.
За словами Дурова, листування у додатку не можуть прочитати навіть спецслужби. Засновник мережі неодноразово оголошував про безрезультатні спроби спецслужбовців домовитися з ним про "чорні ходи" в месенджері.
Більше того, Telegram підтримує версію секретних чатів, які використовують шифрування від пристрою до пристрою та не залишають слідів на серверах. Такі чати саморуйнуються після закінчення визначеного часу і не піддаються відновленню.
Ще один фактор безпеки в Telegram – неможливість відновити будь-яке листування, після його видалення. Всі повідомлення, окрім секретних чатів, зберігаються на центральному сервері соцмережі і видаляються вони також звідти. Відповідно, щоб відновити переписку, потрібно отримати доступ до центрального серверу, а Telegram такого доступу нікому не дає.

Пошук каналів – для того, щоб знайти канал, потрібно знати його назву. Також можна скористатися каталогами каналів, які доступні в мережі.

Любов Багацька,  SMM-редакторка програми «Схеми»

Українські digital-фахівці — про Telegram як (не)можливий «новий Facebook» 2
— Люди втомлюються від нескінченних потоків інформації, часом неякісної. Telegram приваблює щонайменше тим, що тут немає як такого ранжування новин — і щоденна повістка не засмічується рекламою та інформаційним сміттям, як це стається у Facebook. Як наслідок, можна говорити про високу лояльність, активність, а також про значний відсоток переглядів постів – він може сягати 100% і більше, хоча зазвичай складає 60–80% (для порівняння: у Facebook можна говорити про 5%).

 Насправді потенціал Telegram для українських ЗМІ лише починає відкриватися. Потрохи завойовуючи наш медіапростір, ця мережа запропонувала користувачам чимало нових можливостей, які роблять спілкування з аудиторією зручнішим (читати пости можна в будь-який час, вони нікуди не зникнуть із каналу), цілеспрямованішим (конкретна інформація доходить до визначеної аудиторії), більш домашнім (месенджер забезпечує ефект приватності й своєрідної екслюзивності).

Комментариев нет:

Отправить комментарий