среда, 24 января 2018 г.

У Порошенка та Яценюка хочуть скасувати відповідальність за незаконне збагачення Вчора 21:48

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, яким народні депутати від "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту" хочуть скасувати кримінальну відповідальність за незаконне збагачення чиновників.


Про це повідомив Центр протидії корупції.


Законопроект №7499 ініціювали нардепи від БПП Владислав Данілін і Олександр Кірш від "Народного фронту", Геннадій Чекіта і Андрій Шинькович від БПП.


Планується не карати чиновників за придбання або передачу іншим особам майна, походження якого він не може пояснити. У разі прийняття законопроекту, кримінальні справи будуть заводити тільки на тих чиновників, які незаконно придбали майно.


Керівник юридичного відділу ЦПК Олена Щербань заявила, що наразі чиновнику загрожує від 2 до 10 років позбавлення волі за придбання майна, вартість якого не відповідає офіційним доходам його сім'ї. За новим законопроектом будуть карати лише за незаконне придбання майна - наприклад, без належного угоди або доручення від власників майна.


"Придбання державними чиновниками автомобілів і квартир, які стоять в сотні разів більше їх офіційного заробітку, якщо це зроблено офіційно, скажімо в автосалоні - не передбачатиме кримінальну відповідальність ", - зазначила Щербань.


Також законопроект легалізує приховування корупційного майна чиновників через оформлення його на третіх осіб.


У Центрі протидії корупції впевнені, що прийняття законопроекту сприятиме закриттю сотень кримінальних справ. Серед таких справа - відповідальність голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, який, за версією слідства, приховує цінне майно і елітний будинок через фіктивне розлучення, справа нардепа Євгена Дейдея, вартість нового майна якого в 4 рази перевищує доходи його сім'ї і т.д.

http://ua1.com.ua/politics/u-poroshenka-ta-yacenyuka-hochut-skasuvati-vidpovidalnist-za-nezakonne-zbagachennya-39284.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий