четверг, 25 января 2018 г.

Безсмертний розповів про побоювання тих, хто погрожує генеральному продюсерові ZIKу Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/01/24/bezsmertnyy_rozpoviv_pro_motyv_tyh_hto_pogrozhuie_generalnomu_prodyuserovi_1251427

Щойно українські ЗМІ вийдуть на інтерв’ю із «біженцями», відкриється те, чого не хочуть чути ті, хто погрожує Влащенко.

Про це в ефірі програми Voxpopuli (19.15 – 20.00 на телеканалі ZIK) заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України, представник України у Тристоронній контактній групі (2015-2016 рр.) Роман Безсмертний.

Гість програми, коментуючи реакцію на інтерв’ю через скайп-зв’язок із екс-посадовцем часів Януковича Андрієм Портновим, яке відбулося 22 січня на телеканалі ZIK у програмі «HARD з Влащенко», зазначив, що це його дивує.

«Тому що наші українські політики виходять із якихось незрозумілих для мене стандартів. Якщо журналіст BBC чи CNN бере інтерв’ю у пана Януковича, то він може це робити, а якщо український журналіст бере інтерв’ю у Портнова, то він не має права цього робити. Я не розумію всього цього», – заявив гість програми.

Роман Безсмертний припустив, що причина криється у такому: «Як тільки українські журналісти, як тільки українські ЗМІ вийдуть на такі інтерв’ю із «біженцями», відкриється те, чого не хочуть чути ті, хто погрожує Влащенко, ті, хто намагається на сьогодні звинуватити всіх, хто проти, у тому, що вони є прислужники Москви і так далі», – каже Роман Безсмертний.

Гість програми наголосив, що ЗМІ на те й існують, щоб не обслуговувати владу, як дізнаватися певні речі, у тому числі, і від тих, хто раніше був при владі, мотиви, оціночні речі.

«Це ж зовсім не означає, що пані Влащенко поділяє погляди пана Портнова чи когось іншого. Вона лише дає можливість українському глядачеві розкрити цих людей. Це по-перше. А, по-друге, краще зрозуміти, а що було в учорашньому дні і дати відповідь на ті питання, на які ми на сьогодні не можемо сформувати відповіді. Тому я здивований, чесно кажучи, тим навалом, який відбувся і на Влащенко, і на канал. Причому, там дехто із тих, хто дійсно має відношення до інформаційного ринку, дописалися до, скажемо м’яко, нечистої сили», – заявив Роман Безсмертний.

Гість програми зауважив, що в журналістського середовища має бути неписаний моральний кодекс, проте реакцію, яка відбулася на ефір, він просто не сприймає: «Тих, хто почав критикувати, і не тільки критикувати. Я вже не кажу про той факт, який було озвучено стосовно погроз». Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/01/24/bezsmertnyy_rozpoviv_pro_motyv_tyh_hto_pogrozhuie_generalnomu_prodyuserovi_1251427

Комментариев нет:

Отправить комментарий