четверг, 25 января 2018 г.

Суд відхилив апеляцію щодо засекречування е-декларацій співробітників СБУ – ЦПК

Київський апеляційний адміністративний суд не задовольнив скаргу громадської організації «Центр протидії корупції» на рішення суду першої інстанції, яким було відмовлено у визнанні протиправною засекречення Службою безпеки України даних декларацій її співробітників. 
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив ЦПК як позивач у справі.

«Суд відмовив нам і залишив декларації всіх сбушників засекреченими. Будемо відверті, це прогнозоване рішення. Ми не здаємось, плануємо подавати скаргу до Верховного суду», – йдеться у повідомленні.

Суд відмовив нам у задоволенні скарги і залишив декларації сбушників засекреченими. В принципі, очікуване рішення. Просто так це свавілля не залишимо. Будемо йти до Верховного суду. pic.twitter.com/8LjQltzG4Z


— ЦПК/Шабунін (@Shabunin) January 25, 2018


Торік у жовтні Окружний адмінсуд Києва виніс рішення за позовом Центру протидії корупції до СБУ у зв’язку з засекреченням декларацій керівництва спецслужби. ЦПК намагався в судовому порядку змусити СБУ розсекретити декларації керівництва та слідчих, а також визнати незаконними створення спецслужбою власної системи обробки та зберігання декларацій.


Система електронного декларування статків високопосадовцями є однією з вимог закону «Про запобігання корупції». Перший етап подання електронних декларацій завершився наприкінці жовтня 2016 року. Але в СБУ тоді заявили, що всі співробітники відомства подали електронні декларації вчасно, однак «дані співробітників спецслужби не можуть бути доступні широкому загалу».


https://www.radiosvoboda.org/a/news/28998334.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий