пятница, 26 января 2018 г.

Президент Радіо Свобода виступив на захист журналістів «Схем» 26 Січень 2018, 12:14

Президент Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Том Кент виступив із заявою на захист програми «Схеми» і засудив спроби перешкодити їхній роботі, «дискредитувати чи залякати їх, в інтернеті чи будь-яким іншим чином».


У нещодавньому розслідуванні програми журналістських розслідувань «Схеми» (спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший») «Mr. Petro Incognito. Таємна відпустка президента» журналісти розповіли про таємну поїздку президента України Петра Порошинка у відпустку на Мальдіви. Нині сюжет має майже 600 тисяч переглядів на YouTube, багато людей побачили його на телебаченні. Але він також викликав критику декого з глядачів і прихильників президента Порошенка, які поставили під сумнів предмет і професійність розслідування.


Окрім того, журналісти зіткнулися з численними спробами зламу їхніх електронних пошт й акаунтів у соціальних мережах і месенджерах.


«Група журналістів-розслідувачів «Схеми» відіграє критично важливу роль у виконанні нашої місії – здійснювати журналістську діяльність на підтримку демократії в Україні. Розслідування «Схем», як підтверджували численні експерти і яким присуджені міжнародні нагороди, є ретельними, точними, зваженими і достовірними й відповідають найвищим професійним журналістським стандартам», – йдеться в заяві Тома Кента.


«Робота журналістів «Схем» сприяє здійсненню прагнень, які висловлюють українці по всьому політичному спектру, до прозорості, належного урядування і боротьби з корупцією як передумов зростання плюралізму й добробуту. Їхня робота є свідченням їхньої відданості своїй країні. У зв’язку з цим Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода засуджує будь-які спроби перешкодити їхнім зусиллям дискредитувати чи залякати їх, в інтернеті чи будь-яким іншим способом», – додав він.


Із розслідування «Mr. Petro Incognito. Таємна відпустка президента» стало відомо про те, що Петро Порошенко неафішовано відпочивав на Мальдівських островах у п’ятизірковому курортному готелі Chevan Blanc Randheli, що складається лише з розкішних приватних вілл посеред Індійського океану. Задля забезпечення секретності, Порошенко і супутники найімовірніше літали на Мальдіви під вигаданими іменами і не проходили контроль, журналісти встановили, що на рейсі були зареєстровані вісім осіб під іншими прізвищами. На курорті Chevan Blanc президент України фігурував під ім’ям Mr. Petro Incognito.

https://www.radiosvoboda.org/a/news-schemes/28999846.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий