среда, 27 июня 2018 г.

США попередили Туреччину про наслідки придбання С-400 у Росії

Помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Весс Мітчелл заявив про готовність Вашингтона ввести санкції проти Туреччини в разі придбання зенітно-ракетних комплексів С-400 у Росії.. За його словами, мова йде про розширення списку санкцій в рамках закону Про протидію противникам США за допомогою санкцій (CAATSA), передає Reuters.


Представник Держдепартаменту також зазначив, що адміністрація Дональда Трампа має законні повноваження відмовити Туреччині в покупці військових літаків F-35, якщо це буде потрібно, без згоди Конгресу США.


"Придбання С-400 неминуче вплине на перспективи турецького військово-промислового співробітництва з США, включаючи придбання винищувачів F-35", - сказав Мітчелл.


Нагадаємо, що 21 червня США офіційно передали військово-повітряним силам Туреччини перший винищувач-бомбардувальник п'ятого покоління F-35А, незважаючи на протести з боку законодавців.


Сенат США схвалив законопроект, який передбачає заборону на продаж Туреччині винищувачів F-35 через домовленості Анкари з Росією про постачання систем протиповітряної оборони С-400.


У липні 2017 років Москва і Анкара досягли домовленості щодо закупівлі російських ЗРК С-400, сума угоди становить $2,5 млрд.

https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/ssha-poperedili-turechchinu-pro-naslidki-pokupki-s-400-u-rosiji-2478907.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий