суббота, 23 июня 2018 г.

Червакова: У Народному фронті придумали «формулу», яка дозволяє просувати диктаторські закони

Норма про розширення поняття тероризму, який включатиме вплив на державні органи, а не позасудове блокування сайтів, є найбільшою загрозою громадянським свободам в Україні. Впливом можна вважати все, що завгодно. Якщо цей закон ухвалять, то всі, хто критикуватиме владу, будуть визнані терористами.


Про це в ефірі програми «Спецпроект з Наташею Влащенко» на телеканалі ZIK заявила перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, нардеп фракції БПП Ольга Червакова, відповідаючи на запитання, як бути з тим, що в Раді намагаються ухвалити закон про блокування сайтів, який розширює поняття тероризму.


«Саме ця норма, а не, власне, позасудове блокування сайтів, є найбільшою загрозою громадянським свободам в Україні. Позасудове блокування – це вже наслідок, ті сайти, які висвітлюють цей вплив. Впливом можна вважати все, що завгодно. Наприклад, хтось прийшов з пікетом під Верховну Раду чи Кабмін, і це висвітлюється на сайті. А потім він визнається таким, що поширює терористичні погляди, його блокують. Але питання в тому, що всі, хто займатиметься критикою влади, будуть визнані терористами», – розповіла пані Червакова.


Як вона зауважила, за це в нашій країні передбачена кримінальна відповідальність, тобто тюрма.


На переконання народної обраниці, це дуже серйозна загроза не просто поширення думки, а висловлення поглядів, свободи слова, мирних зібрань, дотримання прав людини. І це порушення всіх міжнародних зобов'язань, які взяла на себе Україна.


«Якщо про це дізнаються наші міжнародні партнери і якщо закон буде ухвалений в такому вигляді, то я не знаю, чи залишиться в нас безвіз і чи Європа буде дивитися на нас, як на цивілізовану країну», – переконана гостя програми.


Також пані Червакова розповіла, що депутати з Народного фронту придумали, як можна просувати диктаторські закони в Раді.


«Наш комітет не пропустив жодного диктаторського закону. Але в Народному фронті придумали формулу, яка дозволяє їм обходити наш комітет. Вони по-іншому називають свої законопроекти і це дозволяє апарату Ради розписувати їх на комітет з нацбезпеки і оборони. Там ці законопроекти проходять. Це звичайна еквілібристика і порушення регламенту», – констатувала Ольга Червакова.

https://zik.ua/news/2018/06/23/chervakova_u_narodnomu_fronti_prydumaly_formulu_yaka_dozvolyaie_prosuvaty_1352229

Комментариев нет:

Отправить комментарий