понедельник, 25 июня 2018 г.

У Кишиневі мітинг проти скасування результатів виборів мера оголошено безстроковим

Учасники акції протесту в Кишиневі, які зібралися перед будівлею парламенту, заявили, що акція буде безстроковою - до визнання результатів виборів мера, перемогу на яких здобув лідер партії Платформа Гідність і правда Андрій Нестасе, передає Укрінформ.. "Ми залишимося тут, перед будівлею парламенту до тих пір, поки влада не визнає результати виборів мера столиці. У представників влади залишився ще один шанс, щоб виправити свою помилку у Верховному суді", - заявила на мітингу лідер партії Дія і солідарність, екс-кандидат у президенти Молдови Майя Санду.


Мітингувальники одноголосно прийняли резолюцію, в якій говориться, що виборці "вимагають визнання результатів виборів і оголошення мером столиці Андрія Нестасе".


До акції протесту приєдналися і представники молдавської діаспори.


Вкрадений голос: жителі Кишинева другий день протестують проти скасування результатів виборів мера


[Gallery]


Нагадаємо, вночі 19 червня суд сектора Центр визнав результати виборів мера Кишинева недійсними. Рішення приймали за закритими дверима. Засідання тривало більше п'яти годин.


Суд прийшов до висновку, що обидва кандидати в ході виборчої кампанії допустили порушення, які вплинули на результат голосування. За них вели агітацію іноземні громадяни, що заборонено законом. Крім того, суд визнав агітацією в день виборів, також забороненої законом, заклики кандидатів до виборців брати активну участь в голосуванні.


20 червня понад тисячу людей вийшли на акцію протесту в центрі Кишинева через рішення суду, який визнав недійсними результати місцевих виборів в столиці Молдови.


Згідно з підсумками голосування, за лідера партії Платформа Гідність і правда Андрія Нестасе проголосували 52% виборців, а за представника Партії соціалістів Іона Чобану - близько 48% громадян.

https://nv.ua/ukr/world/countries/u-kishinevi-mitinh-proti-skasuvannja-rezultativ-viboriv-mera-oholosheno-bezstrokovim-2478467.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий