понедельник, 25 июня 2018 г.

У внутрішніх документах Росія визнає Сенцова громадянином України - адвокат

Управління російської Федеральної служби виконання покарань по Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ видало консульству України в Єкатеринбурзі довідку, що український політв'язень, режисер Олег Сенцов має громадянство України.. Фото відповідного документа опублікував адвокат Сенцова Дмитро Дінзе на своїй сторінці в Facebook в неділю, 24 червня.


"Засуджений Сенцов О. Г., громадянин Республіки України, прибув етапом 9 жовтня 2017 року», - йдеться в довідці.


Також вказані його паспортні дані.


Нагадаємо, що Росія не визнає українського громадянства політв'язнів, а це в свою чергу виключає їх передачу Україні.


Російська сторона аргументує це тим, що після анексії Криму все його жителі автоматично отримали російське громадянство. Винятком були ті особи, які протягом місяця офіційно оголосили, що хочуть залишити громадянство України.


Однак російський омбудсмен Тетяна Москалькова утверждаеет, що Сенцов і Кольченко не оголошували про українське громадянство.


Хоча політв'язні під час судових засідань неодноразово підкреслювали, що не отримували громадянство РФ, відзначаючи, що є громадянами України.


США закликали Росію допустити українського омбудсмена до Сенцової і Балух


Українського омбудсмена Денисову не пустили в колонію до Сенцової


Посли G7 про звільнення українських політв'язнів: двосторонній обмін стане важливим гуманітарним кроком


З 14 травня Олег Сенцов тримає голодовку протесту. Він вимагає від Росії звільнити всіх політв'язнів-українців (майже 70 осіб).


5 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму.


Українець був затриманий російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Його звинуватили в підготовці терактів на півострові під час його окупації Росією. Пізніше Сенцова звинуватили в зберіганні зброї і вибухівки.


Путін не хоче чути про Сенцової, час йому нагадати - редакційна стаття The New York Times


Росія відповіла США на заклик звільнити Сенцова: Виправдання "терористам" немає


Громадський резонанс не допоможе - Пєсков про заклики до Путіна звільнити Сенцова



https://nv.ua/ukr/ukraine/events/u-vnutrishnikh-dokumentakh-rosija-viznaje-sentsova-hromadjaninom-ukrajini-advokat-2478471.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий