понедельник, 25 июня 2018 г.

Війна з Росією не є виправданням для порушення прав угорської спільноти в Україні - очільник МЗС Угорщини

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що війна з Росією не може бути виправданням, коли Україна порушує права угорців.. Про це міністр розповів ТСН.


"Ми розуміємо, що ваш президент, ваш уряд хотіли б позбутися впливу Росії через мову, школи. Але питання від мене: якщо ви боретеся з Росією, чому забираєте права угорців?" - сказав Сійярто.


За його словами, до ухвалення освітнього закону Угорщина була задоволена політикою України.


"Я не розумію, навіщо секретна служба проводить розслідування проти угорців, навіщо ви кажете, що ми заберемо частину території. Тоді як Угорщина була найгучнішим прибічником вашого безвізового режиму з Євросоюзом, вашим найгучнішим прибічником щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС", - обурився Сійярто.


Угорщина вже не вимагає від України безумовної відмови від мовної норми закону про освіту


Клімкін про консультації з Угорщиною щодо закону про освіту: я задоволений


[see_also]


Восени минулого року вступив в силу новий український закон про освіту. Відповідно до реформи, мовою освітнього процесу в навчальних закладах є українська мова. Реформу освіти різко розкритикувала Угорщина. Будапешт вважає, що закон обмежує права угорської меншини на вивчення угорської мови. У зв'язку з цим Угорщина блокує проведення комісій Україна-НАТО.

https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/vijna-z-rosijeju-ne-je-vipravdannjam-dlja-porushennja-prav-uhorskoji-spilnoti-v-ukrajini-ochilnik-mzs-uhorshchini-2478461.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий