воскресенье, 30 июня 2019 г.

Волкер назвав "пасткою" пропозицію Росії щодо звільнення українських моряків ТСН 2 години тому 7

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер вважає "пасткою" пропозицію Росії звільнити з полону українських моряків на умовах кримінального переслідування в Україні.
Про це дипломат написав на своїй сторінці у Twitter, додавши свій коментар виданню Polygraph.info.
“На думку Волкера, російська “пропозиція” Україні взяти участь у кримінальному провадженні щодо моряків була зневагою до правосуддя, адже для їх затримання не було підстав. Це також зневага до ООН та українського суверенітету”, - йдеться у статті.
Як повідомлялося раніше, 25 травня Міжнародний трибунал ООН із морського права ухвалив рішення у справі українських полонених моряків, яких Росія затримала у Керченській протоці. Він зобов’язав РФ повернути кораблі та відпустити українських моряків на період розгляду справи.
Нагадаємо, Міжнародний морський трибунал ООН провів перші слухання за позовом України про заходи щодо РФ для звільнення полонених українських моряків і захоплених кораблів 10 травня. Раніше Росія повідомила, що не братиме в них участі. Україна подала до міжнародного трибуналу з морського права з проханням вжити тимчасових заходів і зобов’язати Росію звільнити українських моряків і кораблі. 
У Росії рішення трибуналу не визнають. Мовляв, трибунал не має права цього вимагати, оскільки інцидент в Керченській протоці не належить до юрисдикції цього суду. У свою чергу посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, якщо Росія не виконає рішення Міжнародного трибуналу з морського права, Україна буде домагатися введення "гамбурзьких санкцій".

Москва не віддала Києву полонених моряків



У вівторок Росія мала відзвітувати про звільнення захоплених торік у листопаді в Чорному морі 24-х військовополонених і повернення трьох кораблів. Місяць тому в Гамбурзі прийняли рішення, яке зобов'язує Росію відпустити бранців. Утім, в Кремлі вкотре заявили: не вважають ухвалу обов'язковою до виконання.

Комментариев нет:

Отправить комментарий