воскресенье, 30 июня 2019 г.

В Євросоюзі домовилися про створення військового інтернету для цілей НАТО Мережу TEN об'єднає комунікації між наземними операціями німецької армії і тактичної комунікаційною програмою FOXTROT Міністерства оборони Нідерландів

Урядовці з Німеччини та Нідерландів підписали угоду про створення першого в історії спільного військового інтернету. Про це повідомляє видання ZDNet.
Новий голландсько-німецький військовий інтернет матиме назву Tactical Edge Networking, або скорочено TEN.
Новини за темою: "Суверенний інтернет" у Росії та "Золотий щит" Китаю: Як обмежують роботу всесвітньої павутини
Спочатку TEN об'єднає комунікації між наземними операціями німецької армії - Бундесверу (D-LBO) і тактичною комунікаційною програмою FOXTROT Міністерства оборони Нідерландів, використовуваної голландськими військовими.
Війська, що діятимуть у мережі TEN, використовуватимуть ідентичні комп'ютери, радіоприймачі, планшети і телефони незалежно від країни походження.
Новини за темою: Держдума Росії прийняла закон про "суверенний інтернет"


Угода про створення європейської військової мережі була підписана у столиці Бельгії Брюсселі, де міністри оборони країн НАТО на цьому тижні провели зустріч.

Це перший випадок, коли дві країни об'єднують частини своєї військової мережі, і цей проект розглядається як тестовий для об'єднання військових мереж інших членів НАТО в майбутньому.

Генеральний план полягає в розробці і застосуванні нових і поліпшених спільних стандартів мереж у всіх державах НАТО.

Штаб-квартира TEN базуватиметься у німецькому Кобленці, а також в Центрі дизайну та дослідних зразків у казармах Бернара, в Амерсфорті, у Нідерландах.
Очікується, що розгортання TEN обійдеться обом країнам у мільйони євро, які підуть на переоснащення десятків тисяч солдат і транспортних засобів новим сумісним обладнанням.
Зусилля Нідерландів і Німеччини щодо створення спільного інтернету є протилежним підходом до мережевого ізоляціонізму, який прагнуть реалізувати Китай та Росія.
Минулого місяця Китай оголосив про плани розробки власної операційної системи, яка замінить ОС Windows на комп'ютерах, які використовуються його збройними силами.
Кылька днів по тому Росія оголосила про плани замінити Windows на власний дистрибутив (форма розповсюдження програмного забезпечення) Linux під назвою Astra Linux. Такий намір російські IT-фахівці пояснюють побоюваннями, що Windows може приховати бекдори, які можуть бути використані американською розвідкою для стеження за діями російського уряду.
Бекдор - дефект алгоритму, який навмисно вбудовується в нього розробником і дозволяє отримати несанкціонований доступ до даних або віддаленого управління операційною системою і комп'ютером в цілому.

Комментариев нет:

Отправить комментарий