понедельник, 24 июня 2019 г.

Систему прокуратури реформувати неможливо – Рябошапка

В Україні неможливо реформувати систему прокуратури, заявив заступник голови Адміністрації Президента Руслан Рябошапка в інтерв'ю виданню LB.ua, опублікованому 24 червня.
Усіх прокурорів потрібно звільнити і набрати нових співробітників, "як у патрульну поліцію", зазначив він.
"Але, боюся, в нинішніх умовах це неможливо. Повинна працювати система юстиції, тобто прокурори повинні ходити в суд. Якщо ми заявимо, що ліквідуємо систему прокуратури, то хто буде ще два місяці працювати?" – додав Рябошапка.
На думку заступника голови АП, оптимальним варіантом для української системи прокуратури є заміна генерального прокурора й оновлення складу Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.
Чинний генеральний прокурор Юрій Луценко в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону в січні 2019 року заявив, що є найуспішнішим генпрокурором, а реформі, яку почали у 2015 році, в Раді Європи дали "найвищу оцінку".
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк, який під час виборчої кампанії був радником президента України Володимира Зеленського, заявив у квітні, що в Україні необхідно реформувати систему прокуратури. За словами Данилюка, ГПУ необхідно ліквідувати.

Комментариев нет:

Отправить комментарий