воскресенье, 30 июня 2019 г.

Соратник Зеленського обіцяє місяць підмітати Хрещатик, якщо не доб'ється зниження в 2 рази тарифу на "зелену електрику" Вісник|UAJune 28, 2019

Представник президента Володимира Зеленського в Кабінеті Міністрів Андрій Герус дав обіцянку здати депутатський мандат (у разі його наявності) і місяць на волонтерських засадах підмітати Хрещатик, якщо йому не вдасться добитися зниження в 2 рази тарифу на "зелену електрику".
Про це він написав у себе на сторінці в Facebook.
За словами Геруса, в Україні цей тариф в 4 рази вище, ніж у Вірменії, де відбувся перший аукціон для сонячних електростанцій.
"Обіцяю: якщо у фракції "Слуга народу" буде не менше 200 депутатів і якщо ми до кінця наступного року в ході конкурентних аукціонів не знизимо зелений тариф на сонце в 2 рази я здам мандат (якщо матиму) і місяць на волонтерських засадах буду підмітати Хрещатик", - написав він.
Герус пояснив, що "знизити" в даному випадку означає, що тариф отриманий для нової "сонячної" станції, буде в 2 рази нижче, ніж діючий сьогодні "зелений" тариф. "Тобто проведемо аукціони і забезпечимо конкуренцію так, що в результаті "зелений" тариф буде не вище 0,075 євро за кВт-годину", - уточнив він.


Комментариев нет:

Отправить комментарий