среда, 28 ноября 2018 г.

Володимир Бойко

Отже, підбиваємо підсумки скандальної спроби Порошенка ввести на всій території України правовий режим воєнного стану з метою скасування виборів президента.

З тим, щоби зірвати проведення в  Україні чергових президентських виборів у березні 2019 року, командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко та голова Служби безпеки України Василь Грицак 25 листопада 2018 року вчинили збройну провокацію, скориставшись анексією Криму Російською Федерацією. З метою створення штучного приводу для введення воєнного стану напередодні виборів, який Порошенко відмовлявся вводити впродовж чотирьох попередніх років, Воронченко та Грицак спровокували конфлікт біля кримського узбережжя, здавши в полон 23 українських військовослужбовців та віддавши Росії два бойових катери й буксир.

Та обставина, що Воронченко й Грицак вчинили цей злочин в інтересах громадянина Порошенка та погодили провокацію з керівництвом країни-агресора через спеціального представника СБУ в Контактній тристоронній групі,  ніякою мірою не знімає з них відповідальності. А кваліфікуючою ознакою вчиненого ними злочину є тяжкі наслідки: підрив міжнародного авторитету України, різке знецінення національної валюти, падіння акцій українських підприємств на міжнародних фондових біржах, втрата військової техніки, полон 23 військовослужбовців. 

Оскільки Воронченко й Грицак є військовослужбовцями, розслідування вчиненого ними злочину належить до підслідності Державного бюро розслідувань, яке розпочало свою роботу 27 листопада 2018 року.

З огляду на це було б логічним, щоби народні депутати України, які не допустили скасування виборів президента України, домоглися б реєстрації в ДБР відповідного кримінального провадження й проведення досудового розслідування вчиненої Воронченком і Грицаком збройної провокації.

=====
Не забувайте підписуватись на мій Телеграм-канал t.me/volodymyrboyko

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2177793799104073&id=100006204226091

Комментариев нет:

Отправить комментарий