воскресенье, 25 ноября 2018 г.

Заява єврооптимістів

Заява МФО “ЄвроОптимісти” щодо аку агресії Росії в Азовському морі та блокади Керченської протоки для проходження українських кораблів

25 листопада російський прикордонний катер протаранив український буксир «Яни Капу» під час рейду групи кораблів з Одеси до Маріуполя, а потім затопила танкер, заблокувала проходження українських судів Керченською протокою та захопила три кораблі. Є поранені.

Ми, члени МФО “ЄвроОптимісти”, впевнилися, що Росія систематично доводить правдивість вислову Бісмарка про те, що угоди з Росією не варті й паперу, на якому написані, вкотре продемонструвавши нехтування нормами міжнародного морського права, Договору між Україною та РФ про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки та усталених правил морської поведінки.

Застосування ракетної зброї проти катерів ВМС ЗСУ,  навмисне використання цивільного судна для штучного перекриття руху в каналі, захоплення українських кораблів має всі ознако нецивілізованого піратства та відкритого акту агресії Росії, який потребує відповідної реакції.

Ми звертаємося до Голови Верховної Ради України Андрій Парубій з проханням скликати позачергове засідання ВРУ  для прийняття невідкладних рішень щодо ситуації в морській акваторії України. Також ми звертаємося до світової спільноти, посольств з проханням відреагувати відповідним чином на морську провокацію Кремля, зокрема закликаємо РадБез ООН нарешті визнати Росію стороною агресії та позбавити її право Вето.

Олена Сотник (Lena Sotnyk)
Nataliya Katser-Buchkovska
Vladyslav Golub
Олексій Рябчин (Alex Ryabchyn)
Pavlo Rizanenko
Yaroslav Markevich
Олександр Черненко
Svitlana Zalishchuk
Victoria Voytsitska
Сергій Євтушок
Сергій Лещенко
Андрій Вадатурський
Тарас Пастух

https://www.facebook.com/887624621282993/posts/2118095568235886/

Комментариев нет:

Отправить комментарий