воскресенье, 25 ноября 2018 г.

Р. Безсмертний

Перше і найголовніше, що вимагає Конституція, - це приведення всіх військ у повну бойову готовність. Зараз ми стоїмо перед загрозою втратити ще дві області – Миколаївську та Херсонську. Це не перебільшення.

Тому дії вищого керівництва держави мають бути адекватні, відповідно до законів та Конституції. Хоча б зараз, хоча б на п’ятому році війни, яка жодного дня не зупинялася.

Скажіть мені, будь ласка, де в якому розділі Конституції записано, що в разі загрози територіальної цілісності треба скликати Воєнний кабінет? Є Рада національної безпеки і оборони, є Президент, є Верховна Рада, які уповноважені приймати відповідні рішення.

Тому ще раз. Перше, що треба – по лінії Генштабу привести всі війська у бойову готовність. Друге – зібрати саме Раду нацбезпеки і оборони, а не просто її структурний орган! Третє – Президенту видати указ про введення правового режиму воєнного стану в окремих регіонах. Адже йдеться знову про загрозу територіальної цілісності. Далі – скликати термінове засідання парламенту. 

Очевидно, що Росія не забула про свої плани по «Малоросії», воно їх ще досі муляє. Кремль буде реалізовувати їх, особливо в період виборчого протистояння в Україні. Ми повинні захищати свою землю і своє море, а всі відповідні дії записані в законах та Конституції.

З коментаря для Радіо НВ, 25 листопада 2018

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=266313697401389&id=192007298165363

Комментариев нет:

Отправить комментарий