понедельник, 26 ноября 2018 г.

В ЄС офіційно заявили про неправомірність дій РФ в Азові

В Європейській службі зовнішніх зв'язків заявили, що Росія посилює напругу в Азовському морі і Керченській протоці.. "Ми очікуємо, що Росія відновить свободу проходу в Керченській протоці і закличе всіх діяти стримано, щоб негайно дестабілізувати ситуацію, що склалася", - повідомляється в заяві.


В ЄС також зазначили, що події в Азовському морі є демонстрацією того, що напруженість буде тільки зростати, якщо РФ не буде брати до уваги основні правила міжнародного співробітництва.

"Будівництво Керченського моста проходило без згоди України і є ще одним порушенням суверенітету і територіальної цілісності держави. Це паралельно з мілітаризацією Азовського моря призвело до посилення контролю над військово-морським рухом у протоці. Європейський союз очікує, що Росія припинить ескалацію конфлікту", - резюмували у службі зовнішніх зв'язків.

У прес-службі підкреслили, що ЄС не визнає незаконну анексію Кримського півострова Російською Федерацією.

Нагадаємо, вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, прикордонний корабель РФ здійснив таран рейдового буксира.

У Федеральній службі безпеки РФ звинуватили українську сторону в "небезпечних маневрах" під час заходу в "закриту акваторію територіального моря РФ".

Після інциденту російська влада в односторонньому порядку закрила Керченську протоку для проходу цивільних суден.

Зіткнення у Керченській протоці: поранено шістьох українських моряків, захоплено два кораблі, один - заблокованийУ МЗС Латвії назвали дії РФ у Керченській протоці порушенням норм міжнародного праваУ МЗС Литви засудили дії Росії у Керченській протоці

[see_also]

ЧИТАЙТЕ ЩЕ

https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/v-jes-ofitsijno-zajavili-pro-nepravomirnist-dij-rf-na-azovi-2509449.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий