четверг, 29 ноября 2018 г.

Ігор Луценко

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан скаржиться, що найбільша державна компанія НАК «Нафтогаз України» перешкоджає контролю за її діяльністю з боку держави.

"Рахунковою палатою було розпочато аудит "Нафтогазу", де нас не допустили до перевірки. Стаття 8 закону про Рахункову палату каже, що всі члени Рахункової палати повинні мати доступ до всіх баз, створених з державного бюджету", - сказав Пацкан.

Українська влада фактично визнає те, про що я кажу вже кілька років. А саме, що на базі НАУ утворили невідомо ким контрольовану компанію, котра є монополістом на кількох найбільших і найважливіших енергетичних ринках України - поставок газу в країну і транзиті зокрема.

Є якась «наглядова рада» з якихось «незалежних» членів, здебільшого котрі офіційно не відповідають ні перед ким в Україні.

Вони засідають у Лондоні, бо так їм зручніше керувати нашим Нафтогазом, керівництво компанії до них туди літає.

На запити депутатів Нафтогаз не відповідає належним чином, інформацію не надає – про що є рішення суду. Відповідає у відверто глузливій манері – мовляв, хто ви такі?

І, знову ж, премії, котрі керівництво негайно виводить за кордон. Премії у всьому цивілізованому корпоративному світі призначаються за підсумками успішності компанії за певний період У ЦІЛОМУ, а не за окремим сюжетом роботи юристів, котрих просто найняли на підряд.

Так, наскільки я виясняв, не робила жодна з газових компаній у Європі, котрі теж аналогічно успішно судилися з Газпромом. Це у Нафтогазі така «сіра» корупція – використання посадових можливостей для власного збагачення, тільки під кращим маскуванням.

Необхідно змінити принципи корпоративного управління «Нафтогазом», повернути владу України над цією компанією, змінити склад наглядової ради на людей з чіткими параметрами відповідальності.

А також визначити ступінь відповідальності нинішніх  управлінців за ті можливі зловживання, котрі, ймовірно, мали місце – зокрема, щодо злочинної бездіяльності у питанні відновлення контролю держави у особі «Нафтогазу» над Укрнафтою (про це я писав заяву про злочин).

_______________
Підписуйтеся на мій Телеграм-канал без цензури https://t.me/lutsenkotv
https://www.facebook.com/100000419949795/posts/2151212498236061/

Комментариев нет:

Отправить комментарий