вторник, 27 ноября 2018 г.

Ігор Луценко

Я дивлюся на все, що сталося, в цілому дуже позитивно.

1. Звісно, введений правовий режим воєнного стану (ПРВС) матиме мінімальний, по факту – непомітний – вплив на населення і на все інше.
2. Воювати з Росією, відвойовувати територіальні води чи сушу Порошенко всерйоз не збирається (на жаль), отож, ПРВС як почнеться, так і закінчиться, якщо не трапиться чогось непередбачуваного на фронтах чи в тилах.
3. Юридично зафіксовано факт російської агресії через введення воєнного стану. Краще так, аніж ніколи. Це – дуже гарно, це – для правової історії. Для судових процесів, для диспутів з проросійськими силами на міжнародних майданчиках – словом, для ефективної юридичної та дипломатичної війни. Думаю, скоро здобудемо й дипломатичний розрив та візовий режим, та інші речі.
4.  Нічого страшного, що про Крим демонстративно забули. Точніше, як забули з 2014 року, так до сих пір і не згадують. Нагадаю, зараз у Криму за українськими законами діє режим мирного часу, попри рекордну мілітаризацію цього півострову росіянами, ба більше – там діє спеціальна економічна зона «Крим». Гаразд, ще доберемося і до Криму.
5. Моя думка залишається незмінною: Порошенко мусить понести кримінальну відповідальність за невиконання настанов Конституції – не-введення ПРВС у 2014-2018 роках. Очевидно, що це привело до катастрофічних наслідків, особливо у перший рік війни. І його дії нині по введенню ПРВС – ще один доказ, що з 2014 він свідомо бездіяв.
6. Качка почала ще сильніше накульгувати.

https://www.facebook.com/100000419949795/posts/2148949525129025/

Комментариев нет:

Отправить комментарий