понедельник, 26 ноября 2018 г.

Радбез ООН збереться в понеділок на екстрене засідання у зв'язку з діями РФ в Азовському морі


ГОЛОВНЕ

Радбез ООН збереться в понеділок на екстрене засідання у зв'язку з діями РФ в Азовському морі

Сьогодні о 04:04Новое время

Рада Безпеки проведе екстрену нараду з приводу агресивних дій РФ проти України в Азовському морі в понеділок, 26 листопада, о 18:00 за Києвом (11:00 в Нью-Йорку), повідомила постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі.. "Надзвичайне засідання Ради Безпеки було скликано на завтра на 11:00", - написала Хейлі в Twitter.

До свого запису постпред США в ООН прикріпила твіт міжнародного кореспондента The Daily Signal Нолана Петерсона.

"Це найнебезпечніший момент, який я бачив в Україні за останні роки. Сьогодні ввечері, війна, яку багато людей в Америці можуть собі уявити тільки завдяки голлівудським фільмам, балансує на тонкій грані бритви, перетворюючись в реальність. Сьогодні ввечері в Україні ми лягаємо спати, не знаючи, що принесе завтра ", - йдеться в повідомленні Петерсона.

An emergency Security Council meeting has been called for tomorrow at 11:00 am https://t.co/FpCAD2rGPn

- Nikki Haley (@nikkihaley) 26 листопада 2018 р

Вранці 25 листопада   прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України   під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, прикордонний корабель РФ здійснив таран рейдового буксира.

В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків. За даними нардепа Борислава Берези, двоє з них знаходяться у важкому стані .

Після інциденту російська влада в односторонньому порядку   закрили Керченську протоку для проходу цивільних суден.

Через дії РФ в Україні провели термінове заведанія РНБО, в результаті якого   було рекомендовано ввести воєнний стан в Україні на 60 діб . Порошенко підтримав введення воєнного стану та   закликав нардепів "прибути до Києва на надзвичайне засідання ВР". Верховна Рада розгляне питання введення воєнного стану в понеділок, 26 листопада.

https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/radbez-oon-zberetsja-v-ponedilok-na-ekstrene-zasidannja-u-zvjazku-z-dijami-rf-v-azovskomu-mori-2509474.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий