понедельник, 26 ноября 2018 г.

Верховна Рада розгляне питання введення воєнного стану в понеділок

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій скликає позачергове засідання Верховної ради України 26 листопада, на якому розглядатимуть питання введення воєнного стану в Україні.. "На виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України та звернення Президента України, на понеділок, 26 листопадом 2018 року на 16:00 я збираю позачергову сесію Верховної Ради України", - написав спікер ВР на своїй сторінці в Facebook.


Він також підкреслив, що дії Росії поблизу Керченської протоки - це порушення норм Статуту ООН, Конвенції ООН з морського права.


"Сьогодні на кораблі Військово-морських сил України була здійснена підступна атака російських військових. Такі дії російського агресора - це порушення норм Статуту ООН, Конвенції ООН з морського права. Весь світ побачив докази російської військової агресії, з якими вже ніхто не зможе посперечатися. Адже весь світ побачив відео, де російські військові кораблі атакують українські. Очевидно, що фронт російської агресії розширився і тепер він досягає Чорного і Азовського морів ", - написав Парубій.


Раніше РНБО рекомендувала ввести воєнний стан в Україні на 60 діб. Порошенко підтримав введення воєнного стану та   закликав нардепів "прибути до Києва на надзвичайне засідання ВР".


Вранці 25 листопада   прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України   під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, прикордонний корабель РФ здійснив таран рейдового буксира.


У Федеральній службі безпеки РФ звинуватили українську сторону в   "небезпечних маневрах" під час заходу в "закриту акваторію територіального моря РФ".


Після інциденту російська влада в односторонньому порядку   закрили Керченську протоку для проходу цивільних суден.


Українські кораблі були обстріляні і захоплені російським спецназом.


В результаті зіткнення   поранення отримали 6 українських військовослужбовців.


У Мережі з'явилося відео тарана українського судна російським кораблем у Керченського моста

https://nv.ua/ukr/ukraine/events/verkhovna-rada-rozhljane-pitannja-vvedennja-vojennoho-stanu-v-ponedilok-2509469.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий