четверг, 28 февраля 2019 г.

Гримчак: Скандал з «оборонкою» – відволікання уваги від «піраміди» з підкупу виборців


ГОЛОВНЕ

Гримчак: Скандал з «оборонкою» – відволікання уваги від «піраміди» з підкупу виборців

Вчора 27 лютого о 23:45Zik

Уже було кілька подібних скандалів, які у підсумку призвели до послаблення української армії, що зіграло на користь агресора.

На цьому наголосив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак в ефірі проекту «Гра Z вогнем» на телеканалі ZIK.

Заступник міністра вважає, що скандал довкола оборонно-промислового комплексу – це відволікання уваги.

«Розкручуванням» теми оборонного комплексу намагаються відволікти увагу від того, що одного із депутатів фракції «Батьківщина» запросили дати пояснення, яким чином була створена «піраміда» по підкупу виборців в багатьох областях, і про суми, які фігурують в цьому розслідуванні, про наявність у цій схемі не тільки представників РФ, а й російських грошей», – пояснив Юрій Гримчак.

Він зауважив, що вже було кілька подібних скандалів, які у підсумку призвели до послаблення української армії, що зіграло на користь агресора.

«Був скандал із чеськими БМП, от тільки корупції там не знайшли, але забезпечення такою бронетехнікою зупинилося. Був скандал із закупками тепловізорів, де теж нібито побачили корупційну складову, які знову ж таки не знайшли, але це зупинило поставки десь на півроку.

Я не знаю до чого призведе останній скандал, але частина техніки, яка відновлювалася і ставилася на бойове чергування, найвірогідніше, буде списана, оскільки деякі важливі запасні частини ніде взяти, окрім як в РФ контрабандним способом», – констатував Юрій Гримчак.

Нагадаємо, 25 лютого команда «Bihus.info» оприлюднила розслідування, у якому йдеться про схеми з розкрадання в оборонному комплексі України. Фігурантом розслідування є син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Концерн «Укроборонпром» та заступник секретаря РНБО Олег Гладковський позиватимуться до суду на журналістів програми «Наші гроші» за розслідування про розкрадання в оборонному комплексі України.

Президент України призупинив повноваження першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що розслідування журналістів про розкрадання в оборонній сфері збіглось у часі із завершення слідства.

Син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор подасть до суду на журналістів програми. Він заявив, що готовий надати пояснення правоохоронним органам з усіх питань, про які розповіли журналісти.


https://zik.ua/news/2019/02/27/grymchak_skandal_z_oboronkoyu__vidvolikannya_uvagy_vid_piramidy_z_pidkupu_1519227

Комментариев нет:

Отправить комментарий