среда, 27 февраля 2019 г.

США готові до серйозної розмови з РФ щодо ситуації на Донбасі, - Волкер Сполучені Штати Америки зацікавлені в продовженні переговорів із Росією щодо відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, коли РФ буде готова до серйозної розмови.

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на "Укрінформ", про це заявив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер на V Міжнародному форумі "Окупований Крим: 5 років опору".


"Ми і далі зацікавлені у веденні переговорів з Російською Федерацією щодо відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, поки що йдеться насамперед про Донбас. Росія досі не заявила про свою зацікавленість у вирішенні цього питання, але ми сподіваємося, що це колись станеться", - сказав Волкер.


Він спрогнозував, що коли Росія розпочне серйозну дискусію про припинення агресії на Сході України, і гуманітарна ситуація в регіоні поліпшиться, і територіальна цілісність нашої держави буде відновлена.



"Ми будемо надавати Україні підтримку, доки це не відбудеться", - пообіцяв спецпредставник Держдепу США.


Волкер також акцентував, що США ніколи не визнають анексії Криму, про що нещодавно знову заявив державний секретар США Майк Помпео.


Як повідомлялося, спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер у листопаді минулого року заявив, що планує зустрітися з помічником президента РФ Владиславом Сурковим протягом наступних кількох тижнів. Проте після атаки російських військових на кораблі ВМС України та захоплення у полон 24 українських військових моряків Волкер скасував грудневу зустріч із Сурковим.


Згодом він заявив, що зустрічі з російською стороною залежать від звільнення українських моряків, захоплених у листопаді 2018 року.


Остання зустріч Волкера із Сурковим відбулася 26 січня 2018 року в Дубаї.


https://m.censor.net.ua/ua/news/3113976/ssha_gotovi_do_seryioznoyi_rozmovy_z_rf_schodo_sytuatsiyi_na_donbasi_volker

Комментариев нет:

Отправить комментарий