среда, 27 февраля 2019 г.

Сторони конфлікту на Донбасі мають зайнятися розмінуванням доріг, прилеглих до КПП на лінії розмежування

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з України Мартін Зайдік закликає сторони до збільшення пропускної здатності КПП на Донбасі і розмінування прилеглих до них доріг.


"Спостерігається неухильне зростання кількості перетинів лінії зіткнення через діючі пункти пропуску. В зв'язку з цим я закликаю сторони вжити невідкладних заходів щодо збільшення пропускної здатності, в першу чергу, в ОРДО і ОРЛО (окремі райони Донецької і Луганської області - ІФ)", - сказав М.Зайдік журналістам у середу в Мінську після чергового засідання ТКГ.


Окрім того, продовжив він, трагічний випадок з двома загиблими цивільними внаслідок наїзду мікроавтобуса на вибуховий пристрій на дорозі недалеко від пункту пропуску, підтверджує важливість розмінування.


За словами М.Зайдіка, це питання, а також тема забезпечення стійкості режиму припинення вогню були в середу в центрі уваги підгрупи з безпеки.


"Гуманітарна підгрупа обговорила питання поліпшення умов перетину лінії зіткнення, а також обміну утримуваними", - зазначив спецпредставник.


Серед іншого підгрупа з економічних питань торкнулася теми водопостачання та виплат пенсій жителям ОРДО і ОРЛО.


Політична підгрупа, за словами М.Зайдіка продовжила обговорення так званої "формули Штайнмайера", яка стосується визначення статусу Донбасу

https://ua.interfax.com.ua/news/general/569142.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий