среда, 27 февраля 2019 г.

Гриценко: Конституційний суд втратив легітимність у суспільстві й не має права на існування

Кандидат у президенти, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко заявив, що Конституційний суд необхідно ліквідувати, оскільки він втратив легітимність через визнання неконституційним покарання чиновників за незаконне збагачення.


"Конституційний Суд? Shutdown! Конституційний Суд виніс сам собі вирок. Після того як він нахабно/демонстративно став на захист чиновників-корупціонерів, КС втратив легітимність у суспільстві, а відтак - більше не має права на існування. Rule of Law - це верховенство права, а не формальність дотримання закону!", - написав він на своїй сторінці в Facebook у середу, коментуючи інформацію джерел про те, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу України.


На думку політика, "після ганебного антинародного вчинку суддів КС єдиний шлях - Shutdown, з повним перезавантаженням".


"Я би скликав екстрене засідання Ради національної безпеки і оборони України (чиї рішення є обов’язковими до виконання усіма виконавчими органами країни) і рішенням РНБО: припинив бюджетне фінансування нелегітимного КС; розпустив нелегітимний КС, з позбавленням дискредитованих суддів усіх титулів, звань і спецпенсій; провів прозору процедуру повного оновлення складу КС, з обов’язковою перевіркою кандидатів на поліграфі", - заявив А.Гриценко.

https://ua.interfax.com.ua/news/election2019/568832.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий