суббота, 20 января 2018 г.

Ось і завершилась віденська казка для Фірташа, для Порошенка все лише починається Категорія: Світ Опубліковано: 20 січня 2018

сь і завершились казки віденського лісу для Дмитра Фірташа. Суд Відня дав добро на екстрадицію олігарха в США

А для олігарха Петра Порошенка все лише починається. Адже, коли перед Дмитром Фірташем постане дилема: 50 років американської тюрми з конфіскацією усіх його активів, або співробітництво з слідством — вибір тут очевидний. І Дмитро Фірташ, як на духу розповість слідчим все. В томучислі й про фінансові, корупційні та політичні зв’язки між Дмитром Фірташем та Петром Порошенком. Зокрема, хто і на яких умовах запропонував Петру Порошенку балотуватись у президенти України.

В австрійському суді Фірташ вже заявляв, розраховуючи на поблажливість, що в 2014 році мав зустріч у Відні з Петром Порошенком і Віталієм Клічко, кандидатури який на президента і мера Києва погодив з російським диктатором Путіним, після чого вся агентурна мережа ФСБ в Україні працювала на фальсифікацію виборів «в один тур» за російськими технологіями. Вибори були не дуже легітимними, враховуючі простроченість ЦВК, але Захід тоді закрив на це очі, а сам Путін взагалі молов щось про «хунту» і «бендерівців». До речі, розумово відсталий боксер Віталій Кличко випадково підтвердив факт зустрічі з Фірташем, але спробував відбрехатися, що начебто забув про що шла розмова.

Коротко про суть справи. Вищий земельний суд Відня нарешті задовольнив позов австрійської прокуратури про екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа в США.

Як відомо, українського олігарха затримали в Австрії в березні 2014 року на запит американських слідчих, але випустили під заставу у 125 мільйонів євро.

США звинувачує Фірташа у дачі хабара розміром 18,5 мільйонів доларів за ліцензію на розробку титанових родовищ у Індії поза конкурсом. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

Читайте також — Mr. Petro Incognito. Таємна відпустка олігарха Порошенка (відео)

Сподіваюсь,що невдовзі ми станемо свідками цікавих і гучних відкриттів. Може саме тому олігарх Порошенко вже пересувається по світу інкогніто?

Микола Крамольник

http://newspravda.com/svit/3792-os-i-zavershylas-videnska-kazka-dlia-firtasha-dlia-poroshenka-vse-lyshe-pochynaietsia.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий