понедельник, 27 августа 2018 г.

Коломойський програв апеляцію ПриватБанку щодо конфіскації 64 вагонів

Київський апеляційний суд скасував рішення Господарського суду та виніс вирок конфіскувати 64 вагони Нікопольського заводу феросплавів на користь Національного банку України та ПриватБанку.


Про це повідомляє видання «НВ» з посиланням на рішення суду.


Як зазначається, власником контрольного пакету акцій Нікопольського заводу феросплавів (НЗФ) є Ігор Коломойський.


НЗФ звинувачував Нацбанк у тому, що той не ухвалив рішення про погашення заборгованості за кредитом, який завод взяв у ПриватБанку у 2008 році. 64 вагони, які суд присудив конфіскувати на користь ПриватБанку, були внесені власниками НЗФ у якості застави.


Як зазначалось 23 липня, колишні власники ПриватБанку Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов подали заяви до Високого суду Лондона з метою оскарження його юрисдикції у справі проти націоналізованого банку.


Колишній міністр фінансів України Олександр Данилюк повідомляв, що захист Ігоря Коломойського робить все можливе, щоб затягнути справу ПриватБанку у Лондонському суді.


У грудні 2016 року ПриватБанк був націоналізований рішенням українського уряду. У грудні 2017 року націоналізований ПриватБанк подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського, Боголюбова, а також ряду компаній, які імовірно підконтрольні їм.


20 грудня 2017-го Високий суд Лондона вирішив арештувати активи Коломойського і Боголюбова у всьому світі на суму понад $ 2,5 млрд.


Арешт активів був виданий на підставі детальних доказів, наданих суду, з яких випливає, що Коломойський і Боголюбов шляхом проведення ряду незаконних операцій вивели з банку майже два мільярди доларів, в результаті чого кошти були перераховані  компаніям, які їм таємно належали або перебували під їхнім контролем.


Мінфін під керівництвом Данилюка тоді привітав рішення суду. Данилюк заявив, що «на сьогодні держава фактично витратила майже 140 мільярдів гривень на докапіталізацію ПриватБанку через те, що раніше з нього були виведені гроші, або надані недостатньо забезпечені кредити, які ніхто не повертає. Ці 140 мільярдів гривень — це гроші кожного громадянина, кожного платника податків, і вони обов’язково мають бути повернуті в державний бюджет».

https://hromadske.ua/posts/kolomoiskyi-prohrav-apeliatsiiu-pryvatbanku-shchodo-konfiskatsii-64-vahoniv

Комментариев нет:

Отправить комментарий