понедельник, 27 августа 2018 г.

В Молдові відбувається те, що відбувалось в Україні років десять тому – Таран

Ситуація з протестами у Молдові відбувається через те, що влада країни досі не визначилась зі своїм вектором.


Про це в ефірі "Прямого" заявив політолог Віктор Таран.


"Ця ситуація небезпечна лише з погляду того, щ в Молдові відбувається те, що відбувалось в Україні років десять тому. Коли ми ще не визначились зі своїм геополітичним вектором і на чолі різних структур влади стали політики, які мали протилежне уявлення, куди має рухатись Україна. Тоді президент був Ющенко, який йшов на захід, прем’єр був Янукович та інші політики, які так само говорили, що потрібно дружити з Росією. В результаті в нас було постійне протистояння на вулицях. В нас були розмови про реформи, але не було реформ. В нас були постійні ситуації, коли в результаті соціальних стресів країна стояла на місці. Зараз те саме відбувається в Молдові. Додон дивиться в бік Росії, є політики, які дивляться на захід", - сказав він.


Те, що відбувається в Молдові, відбувається навколо одного питання: куди має рухатись країна. До цього в політиці немає єдиного вектору.


"Саме тому багато політичних скандалів. Саме тому в ЄС є розчарування в Молдові. Хоча недавно Молдову вважали фарватором європейської інтеграції. В нас було багато заяв, що Молдова нас обігнала. Тепер вже не обігнала", - додав він.


Нагадаємо, сьогодні, 27 серпня, в День Незалежності Молдови, поліція розігнала маніфестантів, що протестувати вночі біля пам'ятника Штефану чел Маре в центрі Кишинева.


В ефірі "Прямого" віце-президенти НАН України Сергій Пирожков заявив, що президент Молдови Ігор Додон несамостійна фігура та єдиний з керівництва країни, якого сприймають у Російській Федерації.


Також слідкуйте за "Прямим" у  Facebook, Twitter , Telegram та Instagram.

https://prm.ua/v-moldovi-vidbuvayetsya-te-shho-vidbuvalos-v-ukrayini-rokiv-desyat-tomu-taran/

Комментариев нет:

Отправить комментарий