вторник, 28 августа 2018 г.

Москалькова знову хоче українців міняти на українців

З моменту затримання неодноразово зверталася до уповноваженого з прав людини Верховної ради України Людмили Денісової з пропозицією сприяти здійсненню процедури обміну. Направляю їй черговий лист і дуже сподіваюся достукатися до сердець тих, хто може прийняти рішення і зробити так, щоб російські та українські рибалки повернулися на батьківщину, до своїх родин”, – наголошується в документі.


У цій заяві наведені слова уповноваженого з прав людини в Криму Людмили Лубіної, яка звертає увагу на те, що “доля українських моряків, які перебувають зараз в Криму, і їх вкрай жалюгідний матеріальний стан не хвилює ні владу сусідньої з нами держави, ні власника судна”. Кримський омбудсмен також поінформувала про те, що двічі відвідувала затриманого капітана українського судна. “Жодних скарг на умови утримання і здоров’я він не має”, – додала вона.


Як повідомлялося, Російське судно “Норд” було затримано українськими прикордонниками 25 березня 2018 року в Азовському морі. Його капітану Володимиру Горбенко інкримінували порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкоди інтересам держави. Двом морякам “Норду” вдалося повернутися додому. Інших членів екіпажу відмовилася випускати з російськими документами, так як вони вважаються громадянами України, які проживають в Криму. Нагадаємо, у Білорусію обманним шляхом вилетіло два члена екіпажу кримського корабля «Норд».


Додамо, Денисова придумала, на кого обміняти затриманих у РФ українських моряків.


Раніше повідомлялося, що російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно«ЯМК-0041».


Між тим, українські моряки з судна «ЯМК-0041» об’явивили голодування.


Також, останнім часом представниками Росії проводяться щоденні затримання для огляду та ідентифікації команди невійськових суден, що прямують у Маріупольський морський порт.

https://narodna-pravda.ua/2018/08/27/moskalkova-znovu-hoche-ukrayintsiv-minyaty-na-ukrayintsiv/

Комментариев нет:

Отправить комментарий