пятница, 31 августа 2018 г.

Голова Єврокомісії пообіцяв: ЄС не буде переходити на зимовий час

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер підтримує скасування переведення годинників на літній та зимовий час в Євросоюзі, повідомила у Тwitter Єврокомісія.


"Мільйони громадян заявили, що не хочуть постійно змінювати годинник. Єврокомісія буде робити те, що вони кажуть", - сказав голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.


Юнкер також наголосив, що докладатиме всіх зусиль, щоб переконати своїх колег у Єврокомісії висунути пропозицію скасувати перехід на зимовий час. Після цього вирішувати будуть уряди держави-членів і Європарламент.


Нагадаємо, під час онлайн-голосування, яке проходило в ЄС з 5 липня до 16 серпня, 80% людей підтримали скасування переведення стрілок годинника. У голосуванні взяли участь близько 5 мільйонів людей, із яких 3 мільйони з Німеччини.


Варто зазначити, що так звані “літні” і “зимові” режими вперше запровадила Велика Британія ще 1908 року. Британці це зробили, щоб економити та більш раціонально розподіляти електроенергію протягом доби.


У Німеччині переведення стрілок годинника на літній час було запроваджено в 1980 році. Інші європейські країни, приміром Італія та Франція, мають цю норму з 1960-их років.


Із 1981 року Україна також постійно користувалась цим досвідом. Лише 2011 року у ВР намагались відмовитися від переведення годинників. Утім ухвалу швидко скасували під тиском громадськості.


Зараз більше 110 країн регулярно рухає годинникову стрілку. Час завжди переводять в останні неділі березня та жовтня.

https://uain.press/world/golova-yevrokomisiyi-poobitsyav-yes-ne-bude-perehodyty-na-zymovyj-chas-926837

Комментариев нет:

Отправить комментарий